×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 25 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 22:25
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Exporturile Germaniei către Rusia, la cel mai redus nivel din ultimii zece ani

Oamenii de afaceri din Germania se aşteaptă în acest an la un declin suplimentar al exporturilor către Rusia, până la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, chiar dacă firmele continuă să vadă această ţară ca o piaţă cu un potenţial enorm, a afirmat vineri Wolfgang Buechele, şeful Comitetului pentru relaţii economice cu Europa de Est, transmit AFP şi Reuters, potrivit Bursa.


În 2015, exporturile germane spre Rusia au înregistrat un recul de 25,5%, pe fondul deprecierii rublei şi a recesiunii cu care se confruntă economia rusă, arată datele publicate de Comitetul pentru relaţii economice cu Europa de Est.


"Comparativ cu nivelul record din 2012, exporturile Germaniei către Rusia au scăzut în ultimii trei ani cu aproape 50%, de la 38 miliarde de euro (42 miliarde de dolari) la 21 miliarde de euro. Şi conform estimărilor noastre, exporturile vor scădea cu aproximativ 10% în acest an, ajungând pentru prima dată din 2006 sub nivelul de 20 miliarde de euro", a afirmat Wolfgang Buechele, care este şi directorul general al grupului Linde.


"În acest moment, comerţul extern al Germaniei este în plin avânt, ceea ce compensează dificultăţile din Rusia". Dar situaţia s-ar putea schimba, deoarece perspectivele privind unele economii emergente se înrăutăţesc, a afirmat Rainer Seele, preşedintele Camerei Comerţ germano-rusă.
Oamenii de afaceri din Germania au criticat sancţiunile economice impuse Rusiei de UE dar acum speră la o schimbare în acest an.


"Partenerii noştri ruşi insistă că o legăturile de cooperare cu Europa sunt de o calitate diferită faţă de cele cu alţi parteneri" a adăugat Seele, care este şi şeful grupului austriac OMV, prezent şi pe piaţa din România.


Buechele şi Seele au făcut parte din delegaţia oamenilor de afaceri din Germania care s-a întâlnit săptămâna trecută cu premierul rus Dmitry Medvedev, care a participat la lucrările Conferinţei Internaţionale de Securitate de la Munchen. La conferinţă, Medvedev a declarat că Rusia şi Occidentul au intrat într-un "nou Război Rece".


Dar simplul fapt că Medvedev a participat la conferinţa de la Munchen a fost un semn bun, a sugerat Buechele, care a adăugat că Rusia "întinde o mână" Europei.


Miercuri, Rainer Seele a afirmat că OMV trebuie să analizeze posibilitatea reducerilor de personal şi a vânzărilor de active şi să se îndrepte spre ţările unde este mai ieftin să produci ţiţei, cum ar fi Rusia, aminteşte Agerpres.
În septembrie, OMV a acceptat să preia o participaţie de 24,98% în uriaşul zăcământ Achimov deţinut de Gazprom în Siberia, unde gazul este pompat la suprafaţă de la o adâncime de patru kilometri. Încheierea acordului depinde de o decizie în urma căreia Gazprom va primi la schimb active OMV.
De asemenea, grupul austriac a semnat un acord pentru o participaţie de 10% în gazoductul Nord Stream 2, care face legătura între Rusia şi Germania via Marea Baltică. Sunt planificate noi discuţii privind schimbul de active şi Seele se aşteaptă ca negocierile să dureze până în a doua jumătate a anului.

Eugenia SolomonPublicat Vineri, 19 februarie 2016
2098
 | 0
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lunetistu
+13
Pai nu v-ati supus voi , de buna voie Americii ! Ea a impus embargoul iar voi l-ati respectat suportind pagubele .
Publicat Vineri, 19 februarie 2016
+Răspunde
anka @ lunetistu
+5
Vazand ca nu pot termina Rusia, criminalii americani recurg la tot felul de tertipuri pentru a o ingenunchia. Pana la urma, acest monstru care a experimentat pe viu arma atomica va disparea din peisaj la fel ca Sodoma si Gomora intrucat a depasit in orori aceste provincii.
Publicat Sâmbătă, 20 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 15 ore şi 39 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 9 ore şi 45 minute
 Sfârșit de poveste neagră: Tudor Postelnicu
Publicat acum 5 ore şi 30 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 14 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 14 ore şi 56 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 3 ore şi 9 minute