Foaia de parcurs a preşedintelui Iohannis

Foaie de parcurs a lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului, care la sfârşitul anului 2014 a fost ales preşedinte al României.

Declaraţie de presă, după şedinţa CSAT. Klaus Iohannis s-a comportat de parcă ar fi fost purtătorul de cuvânt al CSAT, şi nu ca un preşedinte de ţară, vorbind despre norme, proceduri, controale şi laboratoare, şi promiţând că în sistemul de sănătate se va face şi se va drege. După 11 minute de citit din foi, Klaus Iohannis a şters-o, pentru a nu fi nevoit să răspundă la întrebările jurnaliştilor cu formulări de genul „atunci când noi primim o întrebare din partea presei o ascultăm şi ne considerăm întrebaţi”.

Deplasare în oraşul de domiciliu Sibiu, cu coloană oficială. Însoţire soţie la semi-maraton şi întâmpinarea acesteia la linia de sosire, cu zâmbetul pe buze. Pe timpul alergării pentru o cauză nobilă, Carmen Iohannis a fost însoţită de un sepepist. Klaus Iohannis a venit pentru a-şi încuraja soţia cu bicicleta.

Deplasare cu bicicleta prin pădure. Pe tot parcursul plimbării, Klaus Iohannis a fost însoţit de un sepepist.

Transmitere mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni: „Ştiu că prin muncă, tenacitate, ambiţie şi curaj, voi, românii plecaţi în afara graniţelor, aduceţi valoare comunităţilor în care trăiţi şi faceţi cinste României, în numeroase domenii. M-aş bucura ca experienţa pe care aţi dobândit-o în străinătate să poată fi pusă în slujba ţării noastre. În acest sens, am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o «prioritate naţională» în mod real”. Iată încă o prioritate naţională pentru preşedintele României.

Revenire în Bucureşti, cu coloana oficială.

Întâlnire cu prinţul Charles.

Discuţii la telefon cu soţia, în legătură cu foaia de parcurs a familiei prezidenţiale pentru weekendul următor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.