G20: Risipa de alimente, o sursă de îngrijorare globală

Risipa alimentară este o problemă economică enormă, iar statele ar trebui să se asigure că excesul de mâncare ajunge la cei flămânzi în loc să fie aruncat, au apreciat vineri miniştrii Agriculturii din G20, grupul economiilor dezvoltate şi marile economii emergente, transmite Reuters, potrivit bursa.ro.

O reuniune de două zile a miniştrilor Agriculturii din G20 concentrată pe problemele securităţii alimentare şi nutriţie a avut loc joi şi vineri la Istanbul. În comunicatul publicat la sfârşitul reuniunii, miniştrii Agriculturii apreciază că reducerea risipei de alimente ar putea îmbunătăţi securitatea alimentară.
„Luăm notă cu îngrijorare de amploarea semnificativă a risipei de hrană, precum şi de consecinţele negative pentru securitatea alimentară, hrană, utilizarea resurselor naturale şi mediu. Credem că aceasta este o problemă globală cu semnificaţii economice, de mediu şi sociale enorme”, apreciază miniştrii Agriculturii din G20.

Anul trecut, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a estimat că o cantitate de 1,3 miliarde tone de alimente, aproximativ 30% din producţia mondială, se pierde sau este aruncată anual. FAO subliniază că această cantitate ar putea să-i hrănească cu uşurinţă pe cei 800 de milioane de oameni flămânzi de pe Planetă.

Pentru a rezolva această problemă, miniştrii Agriculturii din G20 susţin că ţările au nevoie de estimări mai bune cu privire la cantitatea de hrană care este risipită, precum şi cu privire la impactul economic al alimentelor irosite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.