Gala EUROPAfest, cel mai aşteptat eveniment al festivalului

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneşte patru genuri muzicale – jazz, blues, pop şi classic -, se apropie de finalul ediţiei cu numărul 23. Un eveniment mult aşteptat, Gala EUROPAfest va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Teatrul Odeon, începând cu ora 19.00. Cei mai buni artişti, “crème de la crème” ai categoriilor de jazz şi classic, se vor aduna pe scena Sălii Majestic pentru a primi cuvintele de laudă ale juriului şi aplauzele spectatorilor. Cu aceeaşi ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţă din partea Casei Regale.

O vorbă cântată la saxofon, un gând şoptit la chitară, o amintire transpusă la pian, sunete de vibrafon, muzicuţă, contrabas, percuţie au spus povestea EUROPAfest. Timp de zece zile, festivalul a adus notele muzicale în sufletele oamenilor. Artişti din toate colţurile lumii s-au strâns pe scenele din Bucureşti şi Sibiu pentru celebrarea muzicii bune. Au fost zile în care emoţiile, notele muzicale şi creativitatea s-au îmbinat într-un dans al dorinţei de a fi cel mai bun.

Festivalul a adus publicului din România peste 300 de artişti din 45 de ţări, într-o agendă diversificată: Gala de deschidere, concerte de jazz, blues şi pop, concursul internaţional de pian cu un numar de 100 de pianişti, concursul internaţional de jazz cu 25 de trupe cu artişti din 26 de ţări, workshopuri de jazz, master-classes de pian, Caffe Festival Ibis, Piano Corner, Jam sessions şi Gala Laureaţilor.

Toţi artiştii au păşit în festival cu dorinţa de a uimi spectatorii, de a aduce buna dispoziţie şi de a da o nouă nuanţă ritmurilor muzicale. Inspiraţia, originalitatea şi energia au fost elementele primordiale în crearea unei atmosfere de poveste.

Prieteniile legate între participanţi, poveştile depănate în timpul concertelor, sălile pline şi surprizele neaşteptate au conturat starea de beatitudine a festivalului.

Spectatorii vor avea şansa de a asculta în Gala EUROPAfest cele mai bune trupe din cadrul Bucharest International JAZZ Competition, precum şi laureaţii de la Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti. Gala este dedicată tuturor artiştilor, o seară în care se sărbătoreşte excelenţa muzicală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.