Ţiriac: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulţi bani”

Prezent marţi,  la Gala Sportului Românesc, de la Ateneul Român, Ion Ţiriac (84 de ani) a  întârziat la eveniment. Și-a cerut scuze și a explicat. Circulația l-a încurcat pe omul de afaceri să ajungă la timp. Prea multe mașini, prea mulți bani…

Fostul  jucător de tenis a urcat pe scenă și i-a înmâna premiul lui Mircea Lucescu.

Înainte a ţinut  discursul în care a explicat de ce crede că românii au „prea mulţi bani”.

„Am realizat încă o dată în această seară că românii au prea mulţi bani. Încă o dovadă. În loc să fac 40 de minute de acasă până aici, am făcut o oră şi jumătate. Asta de unde? S-a făcut benzina peste un euro, dar maşinile sunt tot mai multe. Înseamnă că o ducem foarte bine.  Cum să facem să o ducem şi mai bine în sport? Această sărbătoare ne arată că suntem uniţi, că avem talent. Avem şi mizeria aia mică de bani, haideţi să facem ceva cu ea”, a spus miliardarul braşovean.

Ţiriac, despre canotajul românesc 

„Fenomenul canotaj nu este nou. Cât am voie să vorbesc? Am făcut nişte vizite în Moldova când eram preşedintele COSR. Am văzut nişte tineri frumoşi la 17-18 ani. Se sculau la 6 dimineaţa. Dormeau, vă dau cuvântul de onoare, în nişte cabane. Ajungeau pe lac, făceau două ore de antrenament, fugeau la şcoală, veneau înapoi. La prânz mai făceau un antrenament. Ăsta era canotajul pe vremea aceea! Nu spun că celelalte Federaţii nu muncesc.

Dar ei muncesc şi au rămas în vârful lumii. Vă mulţumesc pentru treaba asta!”.

Despre motivul  prezenţei  sale pe scenă

„Venim acum la domnul Lucescu. Trebuie să recunoaştem că în lumea asta sunt foarte multe sporturi, dar în primele 5 sunt 4 care se numesc fotbal, fotbal, fotbal şi iar fotbal”.

Antrenorul Mircea Lucescu, care a primit în cadrul Galei Sportului 2023 un premiu special

„Acest premiu nu este doar al meu, el aparţine tuturor foştilor noştri campioni olimpici, mondiali, europeni. El este tot ceea ce înseamnă tinereţea noastră, copilăria noastră. Este pentru tot ceea ce au făcut aceşti oameni în cariera lor, pentru determinarea lor, pentru inteligenţa cu care s-au pregătit, disponibilitatea de sacrificiu, ceva cu totul deosebit”, a afirmat Lucescu.

Tehnicianul a spus că nu întâmplător Gala Sportului a avut loc la Ateneul Român, sportul devenind în ultima vreme o artă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

32 de Comentarii

 1. Tu cite masini de lux ai in colectie, edit ? Si fiecare de vreo zece ori mai scumpa decit cea a unui muritor de rind, care o foloseste ca sa mearga zilnic la un serviciu platit mizerabil ! Da, „prea multi bani” (murdari) ai tu si are fiu-tau, ca sa arunce pe edit !

 2. Moare moșul de ciuda ca romanii merg cu masina si-l încurcă. O lepră de om care a făcut miliarde de euro pe spatele Romaniei si are tupeu sa spuna asta?

 3. Nu numarul masinilor este mare ci lipsa unor artere de circulatie moderne, dar nici asta nu-i problema. Nu esti pt prima data in Bucuresti, trebuia sa-ti iei o marja de siguranta. Si mai simplu daca mancai in oras la pranz in zona centrala si pe jos ajungeai…PS nu am masina, daca nu-ti cadeau galoanele luai metroul sau/si un bus…

 4. INTR-un singur punct îi dau dreptate lui Țiriac: românii au bani, mult prea mulți după cât ar merita sa aibă. Au mașini. Multe, mult prea multe. Unii, au și permis de conducere dar n-au avut niciodată carnet de elev…

 5. Au prea multi bani ? Si te gandesti tu cu Ciolacu cum sa-i furi ? Cine sunteti voi feudalilor sa socotiti banii din buzunarele oamenilor ? Sau nu sunteti feudali, unul e colonel si altul sergent major ? Te-a luat gura pe dinainte ca pe Prostanac care nu mai stia cati sunt in unitate !

 6. Romanii au asha de Multi Bani ca nu vor Majorarea de Pensii de la 1 septembrie 2024 cei cu vechime de 20 de Ani ca se Satura cu gaura de la Covrigul lui Ciolacul !

 7. „Am realizat încă o dată că românii au prea mulţi bani”
  Păi haide să ți-i dăm ție, nu vrei?
  Exact la fel gândesc şmecherii de la Davos sau psihopații care conduc lumea. De aia se duce dracului civilizația şi ne întoarcem spre Comuna Primitivă: că bogații au impresia că doar ei merită să o ducă bine, iar „viermii” să crape de foame. Asta e exact rețeta dezastrului: sărăcind clasa medie şi pe săraci, se prăbuşeşte consumul şi implicit economia. Şi veți vedea că şi câştigurile voastre vor scădea, aşa că veți încerca să luați încă ce veți mai putea de la cei deja săraci, până veți gripa tot mecanismul.
  Şi te gãndeşti că era o vreme când unii vedeau în acest maimuțoi un posibil bun preşedinte al României!

 8. Acum cativa ani, Tiriac era multumit ca ,,s-au ieftinit avioanele,, !!

 9. Ia sa ne mai scutiti de panseurile acestui rromulan turnator la securitate. Stie gibonu’ ce si cum, ca are scoala multa. Zît canalie.

 10. Nume de cod ,,Titi Ionescu ” = Colaborator abject al Secu . Pleda acum 3 ani pentru vaccinarea obligatorie/fortata . Mizerabil caracter …

 11. inca odata tiriac ne arata ca nu mintea l-a facut bogat! totusi de la o varsta se instaleaza senilitatea!

 12. Primul semnal de alarma despre capacitatile d-lui ITic este ca s-a legitimat la Dinamo, acum (prea) multi ani. La ce sa ne asteptam?

 13. Jules Renard : ,,Nu trebuie sa-i detestam pe cei bogati, E suficient sa nu-i invidiem,,

 14. Păi de ce nu îți faci tu, măi mustață, un drum privat, să nu te mai intersectezi cu poolimea?

 15. Dl. Tiriac are dreptate. Aglomeratia de autoturisme din Bucuresti sustine ideea. Problema e ca daca n-ai masina esti socotit un sarantoc. Tot romanu vrea sa fie admirat stand la volan. Si eu am masina, dar prin oras merg pe cat se poate cu scuterul. E mai ieftin, mai usor, mai fara parcare, mai usor de strecurat prin trafic.

 16. Ordinarul ăsta, ion Țiriac, un neghina analfabet căruia în micimea lui crede că e aristocrat. Nu e aristocrat, e un prădător al României mai feroce decât animalele sălbatice pe care le vânează fără mustrări de conștiință.

 17. Lui Tiriac: romanii maestre nu sunt foarte bogati. Romanii nu-si platesc datoriile fata de stat, fura. Asta-i realitatea. Fura incepand cu Presedintele Iohannis prin excursiile din banii prostimii, incluzand escalele la Sibiu sa-si plimbe si gloaba, fura functionarii vamilor romane, fura revolutionarii de carton tip Ciolacu, fura bani cei cu doctorate plagiate ca Ciuca, Ponta, etc., se fura in toate CJ, in toate primariile, deci toti fura.
  Ai inteles domnule Tiriac?

 18. & Ceea ce este complicat cu Țiriac, Lucescu este că după ce începură să-i ”ușuie” ăia de pe afară,cu Halep,cu turnee, cu fotbalul, ajunși la București vor să dea lecții, ? Probabil că și Boloni o să ”revină” după ”Metz”, ? Nu sunt singurele domenii în care europenii caută să vândă ce au scos din folosință , românilor, ?

 19. @ Mesagerii reformelor europene, de vechituri scoase din uz, domnii Țiriac, Lucescu, probabil se pregătește și domnul Boloni, după Metz, au venit la București să prezinte know-how european, ”restructurat” , ?

 20. Este o axiomă toltecă, că tot ceea ce are putere rareori, sau vreodată, atrage atenția, deoarece mintea rațională a omului este orientată spre complexitatea universului. Între timp s-au schimbat multe și nimic. Personalitățile absolut patologice și corupte sunt atrase ireversibil de puterea absolută, în timp ce masele își construiesc idoli noi din pentabiți de minciuni gogonate. Această situație se bazează pe Săgețile Întunecate ale Judecății și Comparațiilor.

 21. Eu nu invidiez bogații.Am avut clienți bogați și foarte bogați și am luat bani de la ei pentru ce am făcut, fără să-mi pese de vilele și mașinile lor dar ce mă deranjează la un om, bogat sau nu, este faptul că nu crede că știe mai bine că mine ce trebuie sa fac eu.Nu odată am lăsat genul ăsta cu ochii-n soare sau i-am suprataxat când au revenit cu gurița mai mică Dar dacă moacă ăsta are pretenția să-mi spună mie cum să trăiesc, s-a asigurat de un oponent.N-am eu cine știe ce averi dar nu trăiesc de pe urma lui și să facă bine să-și vadă de treabă, dacă are vreuna.Dacă nu-i plac mașinile, să și le vândă și să meargă pe jos, dacă vrea.Cât despre înghesuială, eu mă descurc și nu e treaba lui.Pentru voi, va recomand scuterul sau motorul.Fiind mai în vârstă, prefer scuterul pentru că mă protejează de la brâu în jos.Când eram tânăr, preferam bicicletă, dar azi obosesc mai repede, deși înca îmi plac drumuri cu ea vara, de până la 20km.

 22. @ Românii sunt reînvățați de europeni cu cei ”3 R” de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, ,,recuperare, recondiționare, refolosire”, încă nu îndeplinesc criteriile de ,,exponate de muzeu”, cum se exprimă domnul Boloni, ?

 23. Corrector redivivus, lua-l-ar naiba.”care crede că știe mai bine” erată.

 24. @ Au ajuns toți ”ușuiții” Europei ”să se recomande”, ”specialiști” , la prostănaci, ?

 25. @ Se-ntorc ușuiții Europei acasă,
  Să mulgă o vacă, să crească un porc,
  Să aibă Țiriac mistrețul la bloc !

 26. O scarba de om, indiferent de cati bani are tot un proletar prapadit si scarbos ramane. Un Hagi Tudose.Fudulia si prostia.

 27. Infecta din răzbunătoare mentalitate la acest individ egoist! Daca nu-i convine condițiile din Romania, de ce nu zboară cu avionul? De ce nu pleacă din România ca alți nemulțumiți dar care au fost denigrați și umiliți tot de unii că acest infect mental? Se vede clar, totul la vedere: ură viscerala, egoism la cote alarmante, umilire și denigrare permanent, narcisism pe libera acțiune în practică, tupeu de neam prost la purtator și pot continua. Nu mă miră cum de a ajuns cine este la ora actuala și ce metode a abordat pentru nici măcar stabilitatea psihica avantajoasa personal. Cică e exemplu demn de urmat!?, la acțiuni infracționale, doar!

 28. Și eu am realizat încă o dată că ai rămas același securist infect din tinerețe. Vezi-ți de viața ta, cât mai ai și lasă grija de banii mei.

 29. Întrebarea fără răspuns încă pt mine: este Țiriac român sau e din trib? Poate fi doar la înaintare, nimic nu-i a lui. Dacă nu-i fațadă nu are cum să fie român; de ce l-ar fi lăsat să se-nfrupte din plăcintă?

 30. Parafrazând licheaua turnatoare, i. țiriac,: „Am realizat încă o dată în această seară că…” justitia nu și-a făcut treaba și cel mai mare hoț din România i.țiriac nu a fost încă arestat!

 31. 2 securiști profitori ai ceaușismului, mai ale ticălosul de Țiriac. Dacă în România era revoluție și nu substituție ăștia 2, plus mulți, mulți alții nu mai scoteau capetele, darămite să își dea premii la Ateneul transformat temporar în speluncă manelistă.

 32. acest Harpagon are numai cugetari de sorginte proletara,mediul in care a crescut si ajutat. il aia grija ca romanul are bani si nu-i face partie la penismen sa ajunga sa-l vada lumea cat e de impaiat si cultivat. Regimul care l-a crescut, educat si format si-a pus amprenta la acest personaj,vorbim de apucaturi. Asta trebuie sa-i faca comunismului statuie.Un personaj de-o avaritie si un caracter nesuferit, groaznice.De cate ori ii vad moaca prin diverse maculaturi si sticle imi provoaca scuipat si scarba. Sunt din Dambovita si simt tristetea ca o fata frumoasa si talentata ca Sorana Carstea se lasa amagita de o nulitate, pupila marelui penismen proletar tiriac. Auzi la el pe unde-l duce capul,sa omoare cerbi in Noua Zeelanda! Ce activitati marete are!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.