×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:36
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Dosar Cotidianul
Hoție nemțească în stil românesc
Sediul Forumului Democrat al Germanilor din România
Sediul Forumului Democrat al Germanilor din România

Andrei Pleșu, Bernd Fabritius, Rareș Bogdan și mulți alții cam din aceeași orchestră se fac că nu înțeleg povestea recuperării bunurilor săsești de la organizația fascistă Grupul Etnic German.

Forumul Democrat al Germanilor din România a învîrtit o sentință dată de un judecător, Maria Morar, aflat în concediu. În baza ei și a Legii 66/2004 a început recuperarea proprietăților confiscate de statul român de la GEG în 1944. Redobândirea cu cîntec se produce atît pentru FDGR, cît și pentru Biserica Evanghelică.
Republicăm Decretul Regal de desființare și confiscare a bunurilor Grupului Etnic German, considerat prin Convenția de Armistițiu drept grup fascist. Publicăm și sentința din 1947, cînd Biserica Evanghelică a încercat să anuleze înțelegerea între ea și Grupul Etnic German. Publicăm și fragmente din Protocolul PSD-FDRG din 2002, cînd Klaus Iohannis s-a făcut frate cu Adrian Năstase, pe care l-a trădat la alegeri pentru a-l vota pe Traian Băsescu. Publicăm și povestea unei clădiri de patrimoniu din Sibiu, acum sediul FDGR, recuperată de un fost voluntar SS. Și vom continua să publicăm dovezile unei hoții produse prin încălcarea unei Convenții internaționale de încheiere a celui de-al Doilea Război Mondial, la care țara noastră este parte. Convențiile internaționale au prioritate față de legile interne și, implicit, o sentință împotriva acestora nu poate fi dată. Asta, dacă FDRG și Klaus Iohannis nu și-au propus să o încalce sau să o ocolească. (Cornel Nistorescu)

Tărăboi politic pentru o confuzie regretabilă

Bernd Fabritius ignoră preluarea GEG și o dă pe OUG

Într-o emisiune desfășurată la B1 TV, dintr-o regretabilă confuzie, Radu Golban a încurcat asemănarea de nume a bunicului lui Bernd Fabritus cu Fritz Fabritius, personaj important al mișcării fasciste din România. Eroarea recunoscută și regretabilă nu are însă nimic de-a face cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German de către Forumul Democrat German, condus la data recuperării de prietenul său Klaus Iohannis. Și despre care emisiunea vorbea pe larg, ca și documentele publicate de ziarul Cotidianul. Domnul Bernd Fabritius se face că nu înțelege subiectul discuției și invocă tot felul de rațiuni și insulte. Ba, mai bagă în discuție și „criticile sale obiective“ despre OUG 13 și amenință cu DNA, cu Comisia Europeană. Mai are puțin și vrea un alt proces istoric, nu zicem care!

Răspunsul domnului Fabritius poate trece la capitolul diversiuni nefericite. În niciun caz la replici de luat în seamă! Îi cităm totuși din măreața operă de politician sforăitor, trimisă la Deutsche Welle:

„Răspunsul prin insultă gravă și calomniere la adresa mea, în urma criticilor mele obiective aduse OUG 13/2017 din România, ca raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru respectarea statului de drept în țările din Europa de Est, este inacceptabil și pune la îndoială adecvarea democratică și constituțională a autorilor.

Afirmațiile proferate în emisiunea «Dosar de politician» din 15 februarie 2017 pe B1 TV sunt false și lipsite de orice temei. În loc să facă uz de mijloacele injuste ale campaniei de defăimare, prin care se discreditează și Consiliul Europei ca instituție, persoanele responsabile din România ar trebui să se reîntoarcă la respectarea intereselor și preocupărilor oamenilor din România cu privire la statul de drept și să răspundă la critici obiective, formulate de prieteni europeni, prin asumarea propriilor greșeli și schimbare.

Aștept din partea Guvernului român, a Parlamentului și a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), subordonat Parlamentului, precum și din partea delegației române la Consiliul Europei, ca astfel de practici nedemne să fie oprite.

Critica ne rămâne justificată: protecția politicienilor corupți și condamnați penal nu corespunde principiilor statului de drept și nu poate fi nici în interesul românilor, nici al celorlalți europeni“. (Vlad Dumitraș)

Confiscarea bunurilor. Argumentaţia prim-ministrului C. Sănătescu

Lista şcolilor preluate de Grupul Etnic German


O gogomănie a lui Pleșu

Înțeleptul umoristic al neamului se implică și cînd nu citește, și cînd nu pricepe despre ce este vorba. Filogerman prin burse și sponsorizări (vezi Colegiul „Noua Europă“), Andrei Pleșu pune în circulație o enormitate, cum că nu știm cine ar fi scris că „sașii din România sunt urmașii nazismului“.

Iată textul lui Andrei Pleșu, de pe blogul său găzduit de Adevărul, intitulat, ca și afirmația sa, „Gogomănii“:
„6. Cea mai gogonată gogomănie e teza lansată, de curînd, pe piaţă de o mînă de inconştienţi, cum că saşii din România sunt urmaşii nazismului. Ce simplu e totul! Nemţii (prezenţi printre noi de vreo opt sute de ani) sunt, toţi, hitlerişti, ungurii sunt, toţi, horthyşti, numai noi am fost şi rămînem daci. Pînă nu s-o trezi vreun răuvoitor, care să pretindă că toţi românii sunt urmaşii Legiunii“.

Noi am scris doar că, printr-o jonglerie de proces, Forumul Democrat al Germanilor din România s-a revendicat ca succesor în drepturi al organizației naziste Grupul Etnic German, înființată în 1940 de Von Ribbentrop și D. Manoileanu și legalizată prin decret de Ion Antonescu. Prin Convenția de Armistițiu din 1944, România s-a obligat să interzică existența acestei organizații fasciste și să îi preia toate bunurile.

Pentru Andrei Pleșu, republicăm și sentința de la Sibiu. Nu noi am susținut că Forumul Democrat al Germanilor din România este succesorul în drepturi al unei organizații fasciste, ci chiar președintele Iohannis, căruia i-a oferit serviciile cu atîta amabilitate.

Ca și lui Traian Băsescu și predecesorilor acestuia!

Enormitățile cu „toți sașii din România sunt urmașii nazismului“ aparțin acestui înțelept vesel, dispus să servească toate puterile din toate timpurile. (Ina Răuț)

În ciuda Convenţiei de Armistiţiu din 1944

Sentinţa de la Sibiu, 2007

Document istoric al trecătoarei prietenii dintre Adrian Năstase şi Klaus Iohannis

Publicat Marţi, 21 februarie 2017
42459
 | 39
 | 47
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gladiatorul
+2
Era nascut sau cati ani avea J.W. Johannis la data de 30 august 1940? Va rog mult sa ma lamuriti. Cu articolele dumneavoastra ma bagati in ceata cea mai densa.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
fodor barza
+2
Acestii casii a fost costruite cu sudoarea poporului roman,trebuie sa se intoarca la reprezetantii poprului roman,la noi toti care nu sa stam uni in chirie in capitala alti in casii alii nimnui.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
MYSEBI
+21
Ce este ciudat la aceasta mega-Afacere este ca nici macar 1 buc politician roman nu s-a sesizat . Oare K.W. Yohannis nu are adversari politici ?
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
ciuciugaya@ @ MYSEBI
+6
NU S-A SESIZAT PENTRUCA NU A EXISTAT.CE INCEARCA JEGURILE ASTEA SA FACA ETE UIALA PE FATA.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
ochi ager
+19
Odata pentru totdeauna: hotia nemteasca e mai gogonata si minciunile nemtesti sunt mai sfruntate decat cele romanesti....
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Emile
+2
Ce țară aveam în prezent și ce popor respectat în Europa și lume am fi românii dacă conducătorul ei ar fi fost în ultimii 27de ani "Prin grația lui Dumnezeu și prin voința națională, MIHAI I Rege al României! Noi însă Batman, batman: Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
ciuciugaya@ @ Emile
+3
REGELA MIHAI CA SI K.W.JOHANIS NU TREBUIESC AMESTECATI CU DERBEDEI SECURISI,BOLSEVICI GEN:ilici iliescu sau borfasul basinescu.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+35
Jos labele de pe păduri , petrol , gaze , ape , case , terenuri , bănci .... ! Plecaţi la voi ......
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
sinergistina @ Ţăranul
0
macedonia ?
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
George Albulescu
+26
"Distinsul filosof " perpetu lingator de dosuri presedentiale este desigur un un exemplu elocvent de "succesor -urmas al LEGIUNI arhanghelice "! Ce nu face omu' fara caracter pentru o paine ceva mai alba !
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Ithaca
+31
Dupa Protocolul PSD-FDRG din 2002, cînd Klaus Iohannis s-a făcut frate cu Adrian Năstase, pe care l-a trădat la alegeri pentru a-l vota pe Traian Băsescu .Dupa victoria lui Basescu, Iohannis a primit raspalta, primar in Sibiu si a dat asaltul asupra instantei din Sibiu pt. a indeplini "restitutirile" ,mai ales ca Basescu nu avea cum sa nu-l rasplateasca pt.cele promise ,danadu-i tainul ! Prin aceasta MAria Morar si Corina Brasoveanu pres.Judecatoriei,au trecut ca prin paine, deja in mai 2007 Base si macovei erau cu "independenta justititiei"in dinti :" cum mai tovarasi, sa-i "persecutam"noi pe minoritari , pai sa le dam ce nu au, cat mai multe ,ca daca vrem sa aderam la "clabul select"UE, unde sunt nemtii astia "arieni" stapani, cu picioarele pe masa si arma la vedere, e musai "! Nu le-a dat Nastase petrolul, gazele etc? Nu trebuia sa ia si neamtul partea lui ? Acum astia se cred nevinovati, n-au treaba cu doctrina preluata ci doar cu halcile scoase de sub indisponibilizarea Statului Roman printr-o sentinta NERECURATA DE TOVARASUL SAS PRIMAR,reprezentatnt al Romaniei ,dar care s-a comportat ca memnru al FDGR, tradand interesele Romaniei. Daca Dragnea e penal si a furat ca are o vila imensa, daca Ponta e penal ca a incasat onorarii nemuncite, daca unul si altul sunt penali, un primar care tradeaza Romania si sunt multi in Transilvania care sunt corbi hrapareti de aceiasi maniera , cum poate fi calificat ,cum raspunde ? Sa RESTITUIE PREJUDICIUL FACUT DIN VINA SA POLITICA SI JURIDICA, deci toate aceste cladiri ,imobile si bunuri luate pe o sentinta neatacata din ABUZUL SAU IN SERVICIU,pt. ca a incalcat DL 485/1944 si prin conventii facute si cu A NAstase si cu Basescu si prin neatacarea sentintei civile a Jud Sibiu asa cum avea obligatia legala si de serviciu ! Iohannis a tradat politic tot ce se putea trada, pe el il intereseaza interesele imobiliare ale FDGR si Bisericii Evanghelice, IMPOTRIVA ROMANIEI !
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Despre sasi..
-16
@CHICHI : Poate te referi la Lichtenstein? Si vezi ca sasii se trag in majoritate din Renania adica Germania. Mai studiaza!
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
C h i c h i @ Despre sasi..
+20
Banuiam io sa sasii sunt de undeva de la tara, ceva mocani de-ai nemtilor!!!
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Valeriu
-21
JUSTITIE nu se face prin articole de presa sau emisiuni tv . Cine este interesat de ADEVAR si DREPTATE si detine dovezi in acest sens poate folosi institutiile abilitate .
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Pro Curor Gen @ Valeriu
+17
...sau interesati-va la biroul de "comunicare abilitat"...Augustin ? justitia se face in camp tactic , asa-i ?
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 7 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 20 minute