Impostorul austriac Karl-Peter Schwarz jigneşte România şi dezinformează cancelariile europene

Karl-Peter Schwarz este autorul celor mai urâte articole despre România, care au generat atîtea reacţii împotriva autorităţilor de la Bucureşti. Puţini sînt cei care ştiu, însă, că el este un banal corespondent al publicaţiei germane, provenit de la un ziar local din Austria, a cărui deontologie profesională nu depăşeşte principiile unui tabloid suburban!

În ultimele săptămîni, presa din România a fost bombardată cu articole din ziarele străine, preluate ca şi cînd ar fi fost scrise de nişte dumnezei ai gazetăriei sau de nişte editorialişti ce-şi respectă meseria. Nimeni n-a încercat să vadă dacă nu cumva unii dintre aceştia sînt doar nişte impostori aciuaţi pe la noi pentru a-şi cîştiga mămăliga zilnică.

Cine este Karl-Peter Schwarz?

Unul dintre aceşti impostori este şi Karl-Peter Schwarz, care se recomandă corespondent al celebrei publicaţii germane „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ale cărui articole pun la zid sistematic România şi instituţiile acesteia.

Să vedem cine este acest Schwartz, în faţa căruia se pleacă ziariştii români. Văzînd că studiile de istorie şi literatură italiană nu i-au folosit, Schwartz a descoperit la bătrîneţe pasiunea pentru presă şi s-a angajat la ziarul regional vienez „Die Presse”, publicaţie cunoscută la noi după ce am dezvăluit că acolo îşi face veacul agenta de influenţă, de pe filiera ICR, Laura Balomiri, despre care am scris recent! La „Die Presse”, Schwartz era tot corespondent şi, după ce a trecut pe la ORF, postul public de radio televiziune din Austria, s-a întors adjunct de şef la ziarul local de unde plecase. Cam asta e toată experienţa sa în presă.

După 1990, mirosind că schimbările din lume oferă oportunităţi şi pentru un mucea ca el, Schwartz s-a mutat la Praga, de unde trimitea corespondenţe pentru micul său ziar vienez. Din 2000, Schwartz începe să fie pasionat de ţările din estul Europei şi devine astfel corespondent al ziarului german „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, căruia îi trimite articolaşe despre Cehia, Albania şi România, adică din locuri unde un ziar german nu prea avea chef să plătească un corespondent.

Cu un orizont îngust, Schwartz n-a reuşit, în cei peste zece ani de stat pe aici, să înveţe o boabă din limba română, dar a profitat din plin de relaţiile cu Puterea de la Bucureşti, pe care a slujit-o mai ceva decît Andreea Pora!

Uite, cine vorbeşte de manipulare în România, concetăţeanul lui Heider!

Karl-Peter Schwarz a intrat în misiune chiar atunci cînd a ieşit la iveală plagiatul de care era acuzat Victor Ponta, el fiind, simultan cu cei de la revista „Nature”, cel care a demascat aşa-zisul furt intelectual. Cum bine remarca jurnalista Roxana Iordache, e greu de imaginat cum şi-a dat Schwarz seama că Ponta a plagiat, din moment ce el nu ştie o boabă româneşte!

Este clar că toată documentarea i-a fost livrată pe tavă, cu intenţia de a-l compromite pe premierul României. Imediat după publicarea articolului în „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, Schwarz a fost invitat la „Naşul TV”, în emisiunea „By Alexa”, unde, cu seninătate, şterge pe jos cu presa din România: „Aş spune că situaţia mass-media în România e deosebit de tragică. Şi este mult mai aproape de Albania, decît, de exemplu, de Cehia. Iar asta se leagă, desigur, de ceea ce aţi menţionat, aceste structuri oligarhice, dar şi cu acest fel agresiv, spectaculos, senzaţionalist, de a prezenta informaţia, nu numai info-tainement, informaţie şi divertisment, dar şi manipulare”.

Mult tupeu îi trebuie cuiva să vorbească de manipularea altora, cînd chiar el este un manipulator ordinar, din moment ce publică ce i se dă, fără a-l întreba pe cel acuzat, aşa cum a făcut în cazul plagiatului. Iar ca să spui că situaţia presei din România este tragică, fiind chiar în televiziunea lui Radu Moraru, trebuie să fii măcar beat, dacă nu prost de-a binelea.

Şi, la urma urmei, cum este posibil să acceptăm să ne dea lecţii de democraţie, un corespondent care vine tocmai din ţara lui Heider, extremistul care, de curînd, a speriat Europa? A văzut Schwarz în România astfel de derapaje ca în ţara sa, astfel încît să-şi permită să spună: „Dacă vreţi să vă întoarceţi la vremea lui Ceauşescu, poftiţi! Asta e decizia poporului român, dacă poporul roman acceptă aceste lucruri, atunci, bine, întoarceţi-vă. Întoarceţi-vă la ceea ce era sub Ceauşescu. Pentru că de asta este vorba. Dacă distrugi toate mecanismele de control şi echilibru din sistemul democratic, dacă începi să urmareşti oamenii pentru opiniile lor politice, dacă începi să ameninţi jurnaliştii, cum se întamplă acum, atunci care mai e diferenţa? Iesiţi din UE, uitaţi-o, iesiţi din NATO, mergeţi cu Coreea de Nord, Teheranul, Moscova. Acolo e locul vostru. Locul vostru nu este în UE”.

Schwarz are, însă, în România şi cîţiva idoli: pe Monica Macovei, despre care, în aceeaşi emisiune, spune: „faptul că România este acum în UE este, în cea mai mare masură, în cea mai mare masură, reuşita ei” şi pe Emil Boc, despre care, cum veţi vedea mai jos, spune că ar fi mai bun decît Angela Merkel! Un ziarist adevărat ar putea omite faptul că România a încheiat toate capitolele de negociere cu UE înainte ca Monica Macovei să fie ministru şi că favorita lui a fost dată afară pentru incompetenţă prin moţiunea Parlamentului?

În acelaşi interviu, într-un limbaj inacceptabil, corespondentul Schwarz îl compară pe actualul prim-ministru român cu hoţii de prin Occident, spunînd răspicat: „Premierul român trebuie prins furând argintăria UE pentru ca lumea să înţeleagă cine este?” Dacă un ziarist român ar spune aşa ceva despre cancelarul Angela Merkel, oare cît ar mai sta în Germania?

Schwarz îl acuză pe Ponta că l-a ucis pe procurorul Panait!

Ca să puteţi vedea ce ziarist este acest Schwarz, e de ajuns să citiţi articolul său din „Frankfurter Allgemeine Zeitung” din 26 iulie 2012, continuat în 28 iulie a.c., deci cu doar cîteva zile înainte de referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, în care austriacul scrie, nici mai mult, nici mai puţin, că Victor Ponta este asasinul procurorului Cristian Panait, despre care ştim că s-a sinucis în 2002!!!

În mod normal, pe un asemenea individ, îl iei de mînă şi-l duci la doctor. Numai că Schwarz are inspiraţia să indice sursa informaţiilor sale: „jurnalista” Simona Fica (nu încercaţi să aflaţi ce înseamnă în italiană!), pe care, cei ce o cunosc, ştiu că nu o mai pot vindeca nici medicamentele străine. Iată „demonstraţia” lui Schwarz:

„Rasch war von einem Suizid die Rede. Den Recherchen der rumänischen Journalistin Ela Simona Fica zufolge war dem Sturz ein Streit zwischen Ponta und Panait vorausgegangen, weil Ponta seinen Kollegen zur Einstellung seiner Ermittlungen bewegen wollte” (articolul „Rumänien Er glaubt, dass er mit allem durchkommt”, în FAZ, 28 iulie 2012).

Din toată presa românească, Schwarz a ales să se documenteze din delirul Simonei Fica, mai exact din „fişa ei medicală” publicată pe Exploziv-news.ro: „Azi, 17 martie 2011, eu anunţ decesul procurorului Cristian Panait ca fiind un act criminal. Şi-l arăt cu degetul pe asasin: fostul procuror Victor Ponta!

Dacă asta e presa pe care austriacul Schwarz ne-o doreşte, atunci s-o păstreze pentru el.

Îndrăgostit de fostul premier, Schwarz crede că Boc a fost demis pentru că era prea bun!

Înainte de a şterge cu ţara noastră pe jos, Schwarz era un ţuţer al guvernului Boc, despre care scria nişte articole ridicole, documentate în mod cert la cabinetul Elenei Udrea! Iată, spre exemplu, ce scria marţafoiul în 8 februarie a.c., sub titlul „Teatru absurd la Bucureşti”: „Nu protestele l-au silit pe Emil Boc să demisioneze, ci propriul său partid”, adăugînd că „Boc s-a retras din funcţie, în ciuda performanţelor recunoscute de toate instituţiile financiare”.

Schwarz parcă n-a auzit şi n-a văzut mitingurile zilnice ale oamenilor din întreaga ţară, în care se cerea insistent demisia lui Boc pentru dezastrul în care a adus România! Ca un dezinformator adevărat, el scrie în acelaşi articol că Boc şi-a depus singur mandatul „pentru ca românii să-şi păstreze ce au câştigat: stabilitatea economică a ţării”, cînd toată lumea ştie că el a fost debarcat pentru că devenise o piatră de moară la gîtul PDL şi al lui Traian Băsescu!

Boc, recomandat ca model pentru Angela Merkel!

Libidinoşenia lui Schwarz merge pînă acolo, încît, pentru a-şi întoarce serviciile, îl recomandă pe Emil Boc drept model pentru Germania: „Românii şi-au asumat sacrificii, pe care germanii, italienii şi portughezii nici nu şi le pot imagina. Nici un alt guvern al Uniunii Europene nu a realizat atât de mult într-un răstimp atât de scurt… Boc a stăruit asupra unei discipline bugetare care poate servi chiar şi Germaniei drept exemplu”. Obiectiv nevoie mare, Schwarz nu-şi stăpîneşte comparaţia lui Boc cu Tăriceanu, despre care spune că „a guvernat cu generozitate grecească”, deşi toate analizele arată că în guvernarea liberală de sub conducerea lui Tăriceanu, economia românească a cunoscut cele mai mari creşteri din ultimii 20 de ani!

Dar, ca să putem vedea cu toţii ce mare gazetar este corespondentul Schwarz, iată una dintre previziunile sale de tot rîsul. În articolul citat, el scrie mimînd inteligenţa: „Traian Băsescu, prin demersul său rapid de desemnare a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de premier, a izbăvit România de o criză politică.”

Intuiţia aceasta îl face pe Schwarz un fel de Rică Venturiano, căci, după cum se ştie, tocmai desemnarea lui Ungureanu a declanşat criza politică din România, întrucît, după numai două luni, acest guvern a căzut prin votul Parlamentului şi PDL a trecut în opoziţie!

Schwarz îi depăşeşte pe cei mai harnici pupincurişti din presa lui Băsescu!

Dar, cum este uşor de bănuit, Schwarz îşi trădează sponsorii, pe care-i laudă deşănţat, fără să clipească. În acelaşi timp, ca să-şi merite recompensele, îi pune la zid pe adversarii acestora.

Pentru a înlătura orice speculaţie, iată un pasaj semnificativ din emisiunea de la „Naşul TV”, în care Schwarz, ca un „ziarist obiectiv”, spune:

„Uitaţi-vă cine a votat împotriva preşedintelui Băsescu la votul pentru suspendare. O asociere infracţională! Dacă 15 indivizi urmăriţi penal, alţii cu condamnări cu suspendare, se duc, pur şi simplu, şi votează, “da, pentru că el e împotriva Constituţiei”. Care Constituţie? A existat măcar un element în care să poţi să spui că, într-adevăr, a încălcat grav Constituţia? Nu, pentru că a fost o analiză a Curţii Constituţionale, a ajuns la concluzia că nu a existat. Iar dacă acesta este unicul motiv pentru care un preşedinte poate fi suspendat, trebuie acceptat că întregul proces este anti-constituţional. Dacă este anti-constituţional, nu poţi să o faci. Dar s-a făcut. Atunci, cine a încălcat Constituţia? Preşedintele? Nu cred. Cei care l-au suspendat pe Preşedinte!

Dacă se poate trece cu vederea faptul că un neica-nimeni, fie el şi corespondent la FAZ, spune despre 256 de parlamentari români că sînt „un grup infracţional”, atunci să nu ne mai întrebăm de ce imaginea României este făcută praf prin toate ziarele, prin intermediul unor agenţi pe care cineva îi plăteşte bine ca să ne joace în picioare.

Iată, însă, ce ne urează Schwarz:

„Pentru că, dacă nu s-ar fi întîmplat asta, l-aţi avea încă pe Emil Boc premier al acestei ţări, un excelent prim-ministru, sau, l-aţi avea pe Ungureanu, care a fost şi el un excelent prim-ministru, chiar dacă pentru puţin timp, şi ar fi putut să continue reforme care au fost apreciate de toată lumea, de FMI, de UE, din toate parţile, era o situaţie în care leul a fost stabil, ani şi ani de zile”.

Dacă ar fi un ziarist adevărat, mai ales că este austriac, Schwarz ar fi investigat şi ne-ar fi spus şi nouă pentru ce primeşte soţia lui Ungureanu aproape 8.000 euro lunar de la OMW Austria, deşi este medic anestezist la Spitalul Fundeni din Bucureşti!

Schwarz scrie că Năstase şi-a înscenat sinuciderea

Ca un adevărat discipol al Simonei Fica, Schwarz comentează şi tentativa de sinucide a lui Adrian Năstase în articolul „Telenovela fără bubuitură”, documentat, după cum singur spune, după „blogerii români care au analizat în aceste zile teza sinuciderii şi au atras atenţia asupra numeroaselor elemente care nu o susţin. Declaraţiile poliţiei, subordonată ministrului de interne social-democrat Ioan Rus, sunt contradictorii”.

El crede că tentativa de sinucidere a fost doar o înscenare, iar argumentele sînt dintre cele mai hazlii. Omul îşi imaginează cum, în faţa unui martor, Năstase îşi trage un glonte în gît şi, cu o precizie demnă de filmele americane, ocoleşte organele vitale!

Dar, ca să nu alterăm talentul corespondentului FAZ, iată propria lui teorie: „La un moment dat s-a vorbit de un cartuş care s-ar fi găsit în bibliotecă, apoi de două, apoi de trei cartuşe… Se pare că Năstase s-a împuşcat cu propriul revolver în gît dar intervenţia rapidă a unui poliţist ar fi deviat glontele, astfel încît acesta a ratat artera carotidă la milimetru. Dar şi în cazul unei împuşcături care să penetreze gîtul, fără să atingă artera, Năstase ar fi sîngerat intens. Un fular Burberry pe post de bandaj nu ar fi fost suficient. Paramedicii nu i-au pus însă pacientului masca de oxigen. Nici în casă şi nici pe drum spre spital nu i-a fost administrată o transfuzie de sînge”. Dacă-i ştiam talentul de anchetator, l-aş fi luat fără rezerve în echipa cu care am anchetat cazul Elodia la OTV în locul Magdei Ciumac!

Aşa cum scrie şi gîndeşte, chiar dacă este corespondent la un ziar prestigios din Germania, un astfel de ziarist, precum acest Karl-Peter Schwarz, ar putea cu greu să-şi găsească un loc de muncă în vreo redacţie românească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.