Învăţătoarea grevistă din Caracal s-a întors la catedră

Învăţătoarea care a stat în greva foamei 70 de zile s-a întors la catedră! Cristiana Anghel a preluat, la şcoala din Caracal unde e titulară, o grupă formată din 12 copii cu cerinţe speciale şi a avut prima întâlnire cu ei şi părinţii acestora.

„Am fost foarte încântată pentru că am înţeles că e o învăţătoare cu multă răbdare ca şi a noastră şi i-a plăcut copilului şi faptul că i-a zis că vrea să fie prietena lui”, a declarat un părinte, citat de Realitatea.net.

„E o idee foarte bineventită, în primul rând ne ajută pe noi, părinţii, care nu putem să ne ocupăm de copii, mă refer din punct de vedere finanaciar, ca să-i dăm la pregătire, la alte instituţii”, a spus un alt părinte.

Învăţătoarea a fost bine primită şi de colegi, chiar dacă nu toţi au fost de acord cu ea şi cu modul de protest ales. „Era normal s-o aştept, ca şi coleg, să se întoarcă la şcoală. O parte dintre colegi nu au fost de acord cu dânsa, asta nu înseamnă că trebuie să ne certăm sau să o excludem din colectivul nostru”, a declarat Sorin Frăsineanu, directorul Şcoalii nr. 2 din Caracal.

Primele zile de muncă după trei luni şi jumătate de grevă a foamei şi o perioadă de recuperare nu au fost uşoare, dar nici grele. Cristina Anghel rămâne o luptătoare, deşi revendicările sale din vară, cu privire la respectarea legilor şi a drepturilor salariale nu au fost încă rezolvate. „Dacă va fi cazul, o voi face împotriva oricărui guvern care îşi permite să facă ce a făcut acest guvern”, a spus Cristiana Anghel, învăţătoare.

Cristiana Anghel a ieşit din greva foamei la finalul lunii octombrie, după 70 de zile de protest extrem.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.