×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 27 martie 2017, 09:40
EUR (€)
-0.0003 ↘
4.5552 RON
USD ($)
-0.0080 ↘
4.2149 RON
• • •
Invențiile care ne-au salvat viața anul trecut
Acesta este dipozitivul care poate salva viaţa bicicliştilor
Acesta este dipozitivul care poate salva viaţa bicicliştilor

Scepticii probabil nu vor crede niciodată că un simplu dispozitiv poate salva viața unui om. Ei bine, dacă stăm să ne gândim, asistăm la un progres tehnologic fantastic, iar în câțiva zeci de ani, aparatura va prelua până și cele mai simple obiceiuri pe care le avem zi de zi.

Dacă nu sunteți pasionați de telefoanele sau televizoarele inteligente, aflați că există și altfel de obiecte ce vă pot face să vă simțiți cu adevărat în siguranță.

Începem topul realizat de cei de la viralthread.com cu un lasou instalat pe mașinile de poliție pentru a bloca roata răufăcătorului! Este vorba, mai exact, despre un dispozitiv inspirat din filmele western, însă adaptat zilelor noastre. Acesta se instalează pe mașinile de poliție cu scopul de a opri vehiculul condus de cel urmărit. Practic, este un ham care previne cursele nebune de mașini. Este format din curele rezistente instalate pe bara de protecție a automobilului, care se extind pe roata din spate a mașinii vizate, efectuând o oprire controlată.

Airbagul pentru bicicliști. Dispozitivul poate salva viața bicicliștilor în caz de accidente. Este primul airbag de acest gen din lume, oferit de Hovding, și conține senzori ce depistează mișcarea și reacționează la impact. Gulerul se umflă cu aer într-o secundă și protejează capul și gâtul biciclistului.

Filtrul de apă portabil – ­Lifestraw. Acesta filtrează apa pe măsură ce este băută, astfel că purifică până și cele mai murdare lichide. De asemenea, dispozitivul omoară 99,9% din bacterii și poate filtra până la 1.000 de litri de apă.

Parapetul rotativ antiaccident. Invenția ar putea preveni accidentele auto fatale. Și este proiectată pentru a oferi drumuri mai sigure. Parapetul transformă energia de impact în energie rotativă și poate devia un autoturism sau chiar un camion înapoi, pe drum. Reduce viteza vehiculului până la punctul zero și îl îndepărtează de parapet. De asemenea, are și semnalizare nocturnă.

Plasturele antițânțari. Este cel mai repelent remediu pentru țânțari. Acesta este impregnat cu o substanță ce vizează receptorii senzoriali ai țânțarilor, dezorientându-i și oprindu-i să înțepe. La fiecare 30 de secunde, un copil moare de malarie, o boală transmisă prin înțepătura țânțarilor.

Alina ChiriţăPublicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
4779
 | 4
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
CONTESTATARUL
+1
AIRBAGUL, PLASTURELE antitzantzari si FILTRUL de apa sunt - in adevar - valabile ... Restul sunt - tot in adevar- NAROZENII periculoase ...
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
ainstain,vasilica
+2
am descoperit "energia rotativa"!!!
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
"Inventiile" astea sint albaneze ?
+2
Cam periculos cu "laso-ul" asta ! Pai daca-l utilizeaza si la noi riscam sa vedem, cam ca in spectacolele de rodeo in care cite un cowboy e tras la pamint, tinind de "lasou", de catre un taur furios, si cite un BMW de vreo 300 de cai tragind dupa el, pe soselele patriei, cite un amarit de Logan de politie ! ... Misto si casca aia pentru biciclisti, da' sinteti siguri ca nu e casca de coafor, cam asa arata ?! ... Cel mai tare mi se pare parapetul care la atingere arunca iarasi masina pe sosea, sa te tii nene caramboluri pe sosele, mai ceva ca la biliard sau la "flipper" !!
Publicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
+Răspunde
Ithaca
+3
astea ne-au "salvat"viata anul trecut ?du-te fato si ia-ti solda cuvenita !
Publicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
+Răspunde
sa negam tot @ Ithaca
+1
E vorba despre folosul speciei umane, in general. Mai exista si alti oameni pe pamant in afara d-tale, daca unul singur a fost salvat, e ok.
Publicat Marţi, 10 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Daniel Constantin, extras din Guvern
Publicat acum 16 ore şi 25 minute
Marile scandaluri de corupție ale lumii
Publicat acum 18 ore şi 24 minute
Niște europeni gogonați
Publicat acum 14 ore şi 52 minute
Dragnea i-a pecetluit soarta lui Daniel Constantin
Publicat acum 12 ore şi 26 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
9 articole/ Actualizat Sâmbătă, 25 martie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 26 martie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
104 articole/ Actualizat Joi, 23 martie 2017
Sorin Avram

În premieră, declaraţia pe care Gabriel Liiceanu o va face după ce Laura Codruţa Kovesi nu va mai fi şefa DNA şi vor ieşi la iveală unele dintre abuzurile săvârşite de instituţie sub comanda sa.

Sorin AvramPublicat acum 15 ore şi 29 minute