×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 33 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 24 august 2017, 08:00
EUR (€)
+0.0006 ↗
4.5873 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
3.8951 RON
• • •
Invențiile care ne-au salvat viața anul trecut
Acesta este dipozitivul care poate salva viaţa bicicliştilor
Acesta este dipozitivul care poate salva viaţa bicicliştilor

Scepticii probabil nu vor crede niciodată că un simplu dispozitiv poate salva viața unui om. Ei bine, dacă stăm să ne gândim, asistăm la un progres tehnologic fantastic, iar în câțiva zeci de ani, aparatura va prelua până și cele mai simple obiceiuri pe care le avem zi de zi.

Dacă nu sunteți pasionați de telefoanele sau televizoarele inteligente, aflați că există și altfel de obiecte ce vă pot face să vă simțiți cu adevărat în siguranță.

Începem topul realizat de cei de la viralthread.com cu un lasou instalat pe mașinile de poliție pentru a bloca roata răufăcătorului! Este vorba, mai exact, despre un dispozitiv inspirat din filmele western, însă adaptat zilelor noastre. Acesta se instalează pe mașinile de poliție cu scopul de a opri vehiculul condus de cel urmărit. Practic, este un ham care previne cursele nebune de mașini. Este format din curele rezistente instalate pe bara de protecție a automobilului, care se extind pe roata din spate a mașinii vizate, efectuând o oprire controlată.

Airbagul pentru bicicliști. Dispozitivul poate salva viața bicicliștilor în caz de accidente. Este primul airbag de acest gen din lume, oferit de Hovding, și conține senzori ce depistează mișcarea și reacționează la impact. Gulerul se umflă cu aer într-o secundă și protejează capul și gâtul biciclistului.

Filtrul de apă portabil – ­Lifestraw. Acesta filtrează apa pe măsură ce este băută, astfel că purifică până și cele mai murdare lichide. De asemenea, dispozitivul omoară 99,9% din bacterii și poate filtra până la 1.000 de litri de apă.

Parapetul rotativ antiaccident. Invenția ar putea preveni accidentele auto fatale. Și este proiectată pentru a oferi drumuri mai sigure. Parapetul transformă energia de impact în energie rotativă și poate devia un autoturism sau chiar un camion înapoi, pe drum. Reduce viteza vehiculului până la punctul zero și îl îndepărtează de parapet. De asemenea, are și semnalizare nocturnă.

Plasturele antițânțari. Este cel mai repelent remediu pentru țânțari. Acesta este impregnat cu o substanță ce vizează receptorii senzoriali ai țânțarilor, dezorientându-i și oprindu-i să înțepe. La fiecare 30 de secunde, un copil moare de malarie, o boală transmisă prin înțepătura țânțarilor.

Alina ChiriţăPublicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
4873
 | 4
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
CONTESTATARUL
+1
AIRBAGUL, PLASTURELE antitzantzari si FILTRUL de apa sunt - in adevar - valabile ... Restul sunt - tot in adevar- NAROZENII periculoase ...
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
ainstain,vasilica
+2
am descoperit "energia rotativa"!!!
Publicat Duminică, 08 ianuarie 2017
+Răspunde
"Inventiile" astea sint albaneze ?
+2
Cam periculos cu "laso-ul" asta ! Pai daca-l utilizeaza si la noi riscam sa vedem, cam ca in spectacolele de rodeo in care cite un cowboy e tras la pamint, tinind de "lasou", de catre un taur furios, si cite un BMW de vreo 300 de cai tragind dupa el, pe soselele patriei, cite un amarit de Logan de politie ! ... Misto si casca aia pentru biciclisti, da' sinteti siguri ca nu e casca de coafor, cam asa arata ?! ... Cel mai tare mi se pare parapetul care la atingere arunca iarasi masina pe sosea, sa te tii nene caramboluri pe sosele, mai ceva ca la biliard sau la "flipper" !!
Publicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
+Răspunde
Ithaca
+3
astea ne-au "salvat"viata anul trecut ?du-te fato si ia-ti solda cuvenita !
Publicat Sâmbătă, 07 ianuarie 2017
+Răspunde
sa negam tot @ Ithaca
+1
E vorba despre folosul speciei umane, in general. Mai exista si alti oameni pe pamant in afara d-tale, daca unul singur a fost salvat, e ok.
Publicat Marţi, 10 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
PSD se ia de gît cu Binomul
Publicat acum 12 ore şi 12 minute
Uciderea îngrozitoare a unei ziariste
Publicat acum 18 ore şi 49 minute
Marea împăcare după ce au pus țara pe jar
Publicat acum 16 ore şi 16 minute
Tânără ucisă de sistemul medical românesc
Publicat acum 15 ore şi 42 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 22 august 2017