James Clapper, patronul superspionajului american, piratat

Un hacker a reuşit să preia controlul căsuţei mailului şi contului telefonic personale ale lui James Clapper, şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA, anunţă Le Monde.fr.

Site-ul Motherboard, care a dezvăluit incidentul, susţine că, acum câteva săptămâni, a fost contactat chiar de piratul care preluase şi controlul mesajelor personale ale lui John Brennan, şeful CIA.

Cabinetul lui Clapper a confirmat piratarea şi a precizat că a alertat autorităţile competente, dar fără a oferi alte amănunte.

Procurându-şi codurile de acces în contul personalal lui Clapper de la operatorul telefonic, piratul a ajuns să redirijeze toate apelurile spre o organizaţie de apărare a Palestinei. În context, sursa citată reaminteşte că apărarea Palestinei era deja unul dintre motivele invocate atunci când piraţii l-au luat în vizor pe şeful CIA.

Pe de altă parte, s-a aflat că piratul a intrat şi în căsuţa de e-mail a soţiei lui Clapper.
James Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii, se află sub autoritatea preşedintelui Barack Obama şi supervizează şi coordonează agenţiile americane de informaţii.

Incidentele respective intervin după ce, la 25 octombrie 2015, WikiLeaks a publicat documente ce proveneau dintr-o căsuţă de e-mailuri neguvernamentale a lui John Brennan. E drept, acestea erau din anii 2007 şi 2009, înainte ca, în 2013, el să fie numit în fruntea CIA. Însă, aşa cum preciza Wikileaks, Brennan a folosit acest cont pentru proiecte legate de informaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.