Karzai: SUA sunt vinovate de destabilizarea Afganistanului timp de 13 ani

Președintele afgan în exercițiu Hamid Karzai a acuzat marți SUA că nu au reușit să aducă pacea și securitatea în Afganistan, într-un discurs de rămas bun, rostit în fața unor înalți funcționari, cu o săptămână înainte de depunerea jurământului de către succesorul său Ashraf Ghani, pe care l-a chemat la vigilență în raport cu Occidentul, relatează DPA și AFP, potriovit AGERPRES.

Karzai care a venit la putere în urma operațiunii occidentale, conduse de SUA, în urma căreia talibanii au fost înlăturați de la guvernare la sfârșitul anului 2011, și-a multiplicat în ultimii ani criticile la adresa Washingtonului.

El a lansat noi critici marți împotriva aliatului său teoretic în timpul unui discurs de adio la palatul prezidențial, în fața unor oficiali guvernamentali, cu șase zile înainte de depunerea jurământului de către economistul Ashraf Ghani, desemnat duminică câștigător al alegerilor prezidențiale de către Comisia electorală.

SUA nu au reușit să aducă pacea în Afganistan pe care l-au invadat în 2001, a afirmat președinte afgan în exercițiu, acuzând SUA de destabilizarea țării sale timp de 13 ani, potrivit DPA.

„Afganii sunt victime ale unui război străin pe propriul lor teritoriu”, a afirmat Karzai, în discursul său de adio.

„SUA nu au fost interesate să aducă pacea și stabilitatea în Afganistan, ci mai degrabă și-au urmărit propriile interese și obiective”, a adăugat el, în acest nou atac virulent împotriva Washingtonului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.