Kovesi, despre ancheta în dosarul premierului Victor Ponta

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți că ancheta în dosarul premierului Victor Ponta este aproape finalizată, mai fiind de administrat doar câteva probe.

Prezentă marți la sediul CSM, Kovesi a fost întrebată de jurnaliști care mai este stadiul anchetei în cazul premierului Victor Ponta.

„Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. Știu doar că este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe. În momentul în care se va da o soluție, o să vă anunțăm”, a spus Kovesi.

Despre declarația șefului DNA, premierul Ponta a susținut că este ”cea mai bună veste”.

„Cea mai bună veste pentru mine. Să se decidă cât mai repede. Îmi doresc cât mai repede să se finalizeze acest lucru, pentru că totuși stau cu acei 51.000 de lei pe care i-am plătit. (…) Mă bucur de ce a zis procurorul șef, nu-mi doresc decât să am cel mai repede o soluție. De aia am cerut disjungerea. (…) Iar anunțul de azi e un anunț bun pentru ceea ce-mi doresc eu”, a arătat Ponta, la sediul central al PSD.

Victor Ponta este cercetat de DNA în dosarul „Rovinari-Turceni” pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Pe 3 septembrie, Victor Ponta a cerut procurorilor DNA ca dosarul său să fie disjuns din dosarul „Rovinari-Turceni”, motivând că dorește ca situația sa să se rezolve mai repede.

Dosarul are legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică în cele două cabinete de avocatură deținute de Ponta și Șova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.