La Metro 1 şi Selgros Timişoara, vânzările cu amănuntul, interzise

Comisarii Gărzii Financiare au dispus interzicerea vânzărilor cu amănuntul la hipermarketurile Metro Timişoara 1 şi Selgros şi le-au aplicat şi o amendă de câte 30.000 de lei. Motivul măsurilor luate de comisari îl reprezintă vânzările de mărfuri către persoane fizice fără emiterea de bonuri fiscale, ceea ce generează o uriaşă evaziune fiscală.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, cele două magazine nu puteau desfăşura în aceleaşi spaţii atât activităţi de comerţ cu ridicate, cât şi cu amănuntul. În aceste condiţii, comisarii Gărzii au dispus interzicerea vânzărilor cu amănuntul, precum şi suspendarea acestora până la dotarea unităţilor cu case de marcat fiscale. Măsurile au fost dispuse în urma controalelor efectuate conform prevederilor OG 99/2000 şi OUG 28/1999, după cum au precizat comisarii.

În procesele-verbale încheiate la sediul celor două hipermarketuri, aceştia au consemnat faptul că ”acest mecanism de comercializare, en gros şi en-detail, din aceeaşi suprafaţă/structură de vânzare, atât pentru persoanele juridice cât şi pentru cele fizice, a generat şi generează în continuare una din cele mai uriaşe evaziuni fiscale din România”. În opinia comisarilor de la Gardă, dimensiunea fenomenului ar fi atât de mare şi de generalizată încât ”dacă toate organele de control fiscal din România ar efectua verificări şi ar încheia acte de control la fiecare agent economic ce a aplicat o astfel de metodă de evaziune fiscală, nici în doi ani de zile nu s-ar putea finaliza verificările şi stabili prejudiciul adus bugetului de stat”.

Cele două hipermarketuri pot contesta, în termen de 15 zile, măsurile dispuse de comisarii de la Garda Financiară Timişoara, la instanţa judecătorească competentă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.