Liberalii au dat de dracul!

Nici n-apuc să mă trezesc şi să îmi fac o cafea că geobramburistul politic Cozmin Guşă este chemat prin telefon la Realitatea TV pentru a mă avertiza că nu e bine să casc ochii şi să înţeleg prost sondajul dat publicităţii peste noapte. Guşă, gata să-i spele pe toţi morţii politicii româneşti şi să-i pomădeze şi să le taie unghiile, este gata să-i re-eşapeze pe toţi rataţii proiectelor mizerabile din aceşti ani. Şi, cu fiecare apariţie, el nu face decât să execute o nouă comandă. Trebuie porcăit Iohannis? Halt! Trebuie să sară cu două găleţi pline cu semnul întrebării peste primarul Sibiului? Nu care cumva să fie privit ca un om în toată firea sau ca o variantă pentru alegerile din noiembrie. Din această reacţie multiplicată zilnic de televiziunea din ce în ce mai gonflată doar de Elena Udrea şi de Traian Băsescu (probabil că ei se ocupă şi de finanţarea ei !?) se poate înţelege un singur lucru. Că nu starea lucrurilor îl preocupă pe cugetătorul nostru ajuns pe la Oradea. Nu fructul gândirii sale de tip moscovit face valuri, ci spaima de moarte a sinistrului tandem ajuns în unghiul mort al finalului de mandat. Adică Elena Udrea şi Traian Băsescu!Cei doi se tem ca de moarte de victoria neamţului din fruntea liberalilor aşa cum se temeau cucoanele de odinioară de apariţiile neaşteptate ale lui Dracula. Klaus Iohannis, aşa tăcut, aşa anti-fiţe şi anti-flecăreală cum este el, poate câştiga alegerile prezidenţiale şi fără sprijinul acelei căcăreze politice inventate de cei doi. Şi-i poate supune şi pe ei, inclusiv dosarele lor, la ceea ce s-ar putea numi disciplina germană. Adică lege, ordine şi seriozitate în toate. Şi de care România are nevoie mai mult ca niciodată! Aventurier şi panglicar, Traian Băsescu a înţeles pericolul. Un om politicos cu care nu se trage de curea e mai periculos decât toate scălâmbăielile lui Victor Ponta. Lansarea lui Klaus Iohannis la prezidenţiale fără sprijinul pomenitei perechi şi fără baronii PSD şi fără deja tradiţionalii finanţatori ai liberalilor îi încurcă pe mulţi şi deschide României o şansă spre instituţii mai puţin golăneşti decât cele de acum.

În ultima vreme m-am trezit bombardat cu tot felul de dezvăluiri false, de ştiri supte din deget şi de scenarii menite a umfla îndoiala şi spaima celor care nu-l vor pe Iohannis la Cotroceni. Nu mai departe de săptămâna trecută, Klaus Johannis a primit o importantă decoraţie din partea statului german. Ştiţi câte ziare, televiziuni, radiouri şi site-uri au difuzat ştirea despre evenimentul petrecut la Ambasada Germaniei din Bucureşti? Doar cotidianul.ro şi o publicaţie sau două din Sibiu.

Desemnarea lui Iohannis drept candidat al liberalilor pune cruce carierei politice a lui Crin Antonescu, cel care a pornit ca o mare speranţă a românilor, dar a sfârşit rapid ca un nevrotic sinucis pe marginea fanteziilor sale politice. De acum începe adevărata bătălie. Chinuitul de talent retoric Cătălin Predoiu (ca şi şeful său Vasile Blaga) nu are nici o şansă, iar Iohannis, într-o confruntare cu orice variantă a PSD-ului (Ponta, Tăriceanu, Oprescu sau Mircea Geoană), are şanse reale de victorie. Abia aşa bătălia politică se relansează şi deschide calea spre o lume ceva mai întreagă la cap.

Nenorocirea nu este atât de mare pentru Elena Udrea, cât este pentru liberali. Ea va rămâne captivă în stilul Băsescu. Nenorocirea pică pe liberalii de strânsură. O nenorocire într-un anume sens priceput mai ales de vânătorii de afaceri din PNL. Pe capul celor care s-au înscris în marele partid al Brătienilor abia se varsă o găleată cu turnesol. Una care îi obligă la alt tip de comportament, la o altă perspectivă asupra lucrurilor şi la alt tip de politică decât cea făcută de Patriciu, Cataramă (care tocmai se lăuda că partidele sunt grupuri mafiote), Ruşanu, Fenechiu şi atâţia alţii. Abia acum liberalii au dat de dracu’!

Dracu’ înseamnă pentru junii aventurieri cu morgă din PNL, dar şi pentru golanii mai bătrâni dintre ei, o primă chemare la ordine!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.