Lista guvernului Ponta 4 : tehnocraţii – out, politrucii – in

99% din lista de ieri s-a adeverit si guvernul Ponta 4 ne arata urmatoarea situatie : tinerii tehnocrati au zburat, au intrat in guvern politrucii si activistii de rangul 2, cam la fel ca in guvernele finale ale lui Basescu, Boc sau M.R.U.

Numele noi denota o nepasare crasa, cu o singura exceptie, primul.

Sorin Cîmpeanu – PC (Educaţie)

Graţiela Gavrilescu – ?!? (Mediu)

Andrei Gerea – ?!? (Energie şi IMM)

Adrian Anghel – PSD (Diaspora)

Sorin Grindeanu – PSD (Comunicaţii)

Liviu Pop – PSD ( Dialog Social)

Mihai Tudose – PSD (Economie)

Ionuţ Vulpescu – PSD (Cultură)

Sa incep cu o chestiune minora dar caracteristica clownului Ponta. A anuntat lista ministrilor pe…Facebook, langa un fel de reclama pentru Romania TV a “exclusului” Ghita Sebi.

Trecand la lista noilor valori guvernamentale socialiste, ce observam ?

Cum am spus un singur nume pastoreste o zona din care provine, la Educatie – Sorin Cîmpeanu.

Cei doi traseisti fara de partid, pomana oferita lui Tariceanu, au fost pusi in niste situatii de-a dreptul hilare. Numele lui Gerea se vehicula la Economie dar n-a avut norocul respectiv, drept pentru care s-au comasat pentru el Energia cu IMM-urile ?!? De cand si pana unde, #doarPonta intelege. Graţiela Leocadia Gavrilescu , de formatie chimista, vine de la Ploiesti pe traseul PUR-PNL-Ghita, si asta e de ajuns pentru Ponta.

Trecand la ministrii cei noi ai PSD, incepe cu adevarat circul.

  • Adrian Anghel – (Diaspora), de formatie profesor de sport, are ca specializare producator TV-massmedia si a lucrat la MTV Romania.
  • Sorin Grindeanu – (Comunicaţii), de formatie matematician, vine din PSD Timis de la socrul mic , probabil o rasplata pentru cei 33% cu care a luat bataie Ponta
  • Liviu Pop -( Dialog Social ), ei da, iata un tip plin de merite. De profesie profesor de matematica si sindicalist, e individul care in interimatul din 2012 la Educatie, l-a spalat pe Ponta de acuzatia de plagiat , desfiinţand comisia care analiza teza de doctorat a lui Victor Ponta. Baiat de baza.
  • Tudose Mihai – Ecomomie, politruc PSD, sef la Braila, de formatie jurist, activitate profesionala deloc. Intrebat daca va face fata la Economie a raspuns „Un metru nouă’ş’opt, o sută de kile, cred că fac”. Atat il duce IQ-ul, la glume de autobaza Brailita
  • In sfarsit , ultimul dar nu cel din urma, un caz mai interesant , Ionuţ Vulpescu numit la Cultură. Ieri dimineata aparuse o scrisoare a unui grup de tineri deputati ai PSD care cereau ca in Guvern sa fie cooptati “oameni din generaţia tânără, integri şi profesionişti”. Printre semnatari, ce sa vezi, figura insusi Ioan Vulpescu. Pura coincidenta ?

Tipul mi se pare un caz cel putin interesant, definitoriu pentru carierismul generatiei pe care o invocau unii sociologi inainte sa fie batuti in alegeri la fundul gol. Licenţiat în Teologie şi doctor în Filosofie, Vulpescu nu a profesat pe nicaieri, preferand o carieră politică garantata de Ion Iliescu al carui consilier a fost la Cotroceni si apoi la cabinetul senatorial, dupa care intrat oficial în PSD i s-a dat un loc de deputat. Cu alt loc de munca nu a avut de-a face. Ce il califica pe unul care n-a condus macar o afacere de familie, pentru o functia executiva de top, aceea de ministru ? Vocea si talentul lui nea Nelu ?

Totusi merita subliniat ca noul ministru al Kooltoorii este si autor de carte : ” ”Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş”, culegere de articole de pe la rubrici sportive. Nu stiu daca la fel de habarniste ca si cel pe care l-am gasit la dcnews. Pentru informarea domnului ministru, meciul se desfasurase la Pireu si ultima calificare data din 2008, dar na, e greu sa imbini teologia cu numaratoarea de cornere.

Cat despre nerusinarea lui VVPonta care, la 25 e ani de la decembrie ’89, numeste ministru al culturii un invatacel al lui Iliescu Ion, nu am ce comenta.

Astia sunt, n-ai cu cine, niste politruci.

Integral – trimiteri şi foto – politicata.worpress.com

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.