Lt. Alexandru Gheorghe: Am stat două ore în poziţie de drepţi în semn de protest

Mai multe persoane s-au adunat în faţa Bazei Aeriene 71 din comuna Luna, municipiul Câmpia Turzii, pentru a-l susţine pe locotenentul Alexandru Gheorghe, care este acum anchetat.

În semn de solidaritate, oamenii participă la un protest tăcut de susţinere.

De asemenea, continuă să li se alăture şi alţi cetăţeni care poartă pancarte şi steaguri.

Aceştia spun că vor aştepta în faţa Bazei Aeriene până când va ieşi de la audieri locotenentul Alexandru Gheorghe.

Ofiţerul Alexandru Gheorghe a protestat luni, în Piaţa Universităţii, în semn de solidaritate cu românii care au ieșiți în stradă să-şi strige nemulţumirile.

Locotenentul este anchetat disciplinar pentru că a încalcat regulamentul armatei, o comisie de anchetă urmând să stabilească miercuri sancţiunile.

Gheorghe Alexandru a ajuns în unitatea militară din comuna Luna încă de marţi dimineaţă. De menţionat, ofiţerul a fost anchetat şi ieri, până târziu, la ora 21.00, ceea ce face ca acesta să fie, practic, nedormit de două zile.

Potrivit unui comunicat al CSM, Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, urmând ca potrivit competenţelor ce îi revin, să efectueze verificări pentru a stabili dacă în cauză există indicii cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, republicată (desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu)”.

Alexandru Gheorghe i-a emoţionat şi surprins totodată atât pe manifestanţii de la Piaţa Universităţii, cât şi pe cei care l-au urmărit la antena3, luni seară, datorită mesajelor sale.

„Conştiinţa mea de român şi de ofiţer m-au trimis aici”, a spus marţi Alexandru Gheorghe.

„De va fi să fac închisoare voi fi cel mai liber om din lume pentru că am conştiinţa împăcată că am făcut ceea ce trebuia”, a conchis ofiţerul Alexandru Gheorghe.

UPDATE: Ofițerul protestează începând cu ora 14.00 în incinta unității militare, în poziție de drepți, pe platou.

Acesta a declarat că a fost obligat să semneze „un ordin ilegal” scris: „Am refuzat, deoarece existau unele afirmații false, cum că am făcut partizanat politic, în sensul că nu am fost echidistant. Am cerut începând cu ora 8.30 să ies la raport sau prin videoconferință cu șeful Statului Major General. Mi s-a refuzat această cerere. Din această cauză, începând cu ora 14.00 și până la ora 16.00 la finalul programului protestez în poziție de drepți în incinta unității militare”.

Update: În legătură cu anchetarea sa de către organele superioare, Alexandru Gheorghe a precizat că, în momentul de faţă, se discută o soluţie propusă de către acesta Statului Major menită să detensioneze situaţia sa dar şi cea din ţară, adăugând însă că va putea discuta pe larg pe marginea acestui subiect în momentul în care se va ajunge la o decizie.

„Am supărat o mulţime de instituţii până acum. Nu îmi este frică. Se discută în momentul de faţă o soluţie propusă de mine pentru detensionarea situaţiei mele dar mai ales a situaţiei din ţară. Am fost asigurat că propunerea va fi luată în serios” a precizat Alexandru Gheorghe.

Comuna Luna

Marcel Bărbătei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.