Mai multe bănci străine s-ar putea retrage din România în 2012

Mai multe bănci străine s-ar putea retrage de pe piaţa din România în 2012, deoarece nu au susţinerea băncilor mamă pentru a-şi menţine activităţile pe piaţa financiar bancară, a declarat, luni, Cezar Furtună, partener al KPMG România şi Moldova, în cadul Forumului Bancar Român.

‘Distribuirea dividendelor din România către băncile mamă este mai puţin probabil să se întâmple anul viitor. Dar sunt din ce în ce mai multe discuţii privind rămânerea mai multor bănci din afară în România. Băncile mari nu au intenţii de a pleca, dar sunt 40 de bănci în România şi nu toate au susţinerea băncilor mamă. De aceea este posibil ca 2012 să fie un an de mişcări pe piaţa financiar bancară’, a afirmat reprezentantul KPMG.

De asemenea, acesta a menţionat că în 2012 va avea loc o restructurare a reţelelor de distribuţie ale băncilor. ‘Anul viitor va avea loc o restructurare a reţelelor de distribuţie, în paralel cu o optimizare a costurilor. În acelaşi timp, lipsa de lichiditate pe pieţele financiare va determina o reconcentrare a băncilor pe pieţele interne’, a adăugat Cezar Furtună.

Partenerul KPMG a precizat că vânzarea creditelor neperformante ar putea asigura lichiditate. ‘O soluţie este vânzarea creditelor neperformante şi cât de bine reuşeşti să maximizezi acţiunea. Acum sunt preţurile la un nivel foarte mic. O astfel de vânzare asigură lichiditate’, a spus Cezar Furtună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.