Mazăre, denunțat de Arpad Paszkany

Omul de afaceri Arpad Paszkany a susținut la DNA că primarul Constanței Radu Mazăre a cerut un milion de euro, prin intermediul lui Sorin Strutinsky, în schimbul eliberării documentațiilor de urbanism necesare construirii unui mall în Constanța.

Detalii despre acest caz apar în motivarea deciziei prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins pe 18 martie cererea DNA de arestare preventivă a lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, transmite Agerpres.

În sala de judecată, procurorul de ședință a declarat că Radu Mazăre a primit, în perioada 2006-2009, de la reprezentanții societății Tripont Invest SRL, circa un milion de euro, în scopul facilitării emiterii documentațiilor necesare construirii unui mall în Constanța.

Mita ar fi fost luată sub forma unor contracte fictive de publicitate încheiate între Soti Cable Neptun SRL (firmă controlată de Sorin Strutinsky) și societatea Tripont Invest SRL, iar de la Soti banii ar fi ajuns la Radu Mazăre.

Un martor cu identitate protejată, numit Fodor Zoltan, a declarat că Radu Mazăre a cerut un milion de euro de la reprezentanții Tripont Invest SRL, informația fiind confirmată și de alte persoane, printre care se află și Arpad Paszkany.

„Toate aceste informații sunt confirmate și de Arpad Paszkany, unul dintre investitorii mall-ului, de Ciorcă Vasile, administratorul de la Tripont Invest SRL, mâna dreaptă a acestuia, de Pocola Adrian George, șeful de proiect, de Felix Arsene, arhitect la SC Kalina SRL, toate aceste persoane arătând că inculpatul Mazăre Radu Ștefan a solicitat această sumă prin intermediul lui Strutinsky Sorin Gabriel, iar banii urmau a fi dați prin încheierea contractelor fictive de publicitate. Aceste contracte au fost întocmite în momente cheie emiterii documentațiilor de urbanism, iar prelungirea autorizației de construire a fost făcută chiar înainte de a fi formulată o cerere în acest sens, fapte care rezultă din cronologia datelor”, se arată în motivarea instanței.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.