Mazăre: După validarea Guvernului, acțiuni ale Portului Constanța vor trece la Primărie

Primarul Constanței, Radu Mazăre, susține că a primit noi asigurări de la premierul Victor Ponta că după validarea Guvernului autoritățile locale vor mai primi „foarte rapid” acțiunile cerute la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Mazăre a declarat, miercuri, la finalul ședinței Consiliului Local, că a discutat această chestiune din nou cu premierul Victor Ponta, dar și cu ministrul Dan Șova, care și-a luat angajamentul să facă acest lucru.

„Am vorbit și cu Șova, și cu Ponta. Ponta întotdeauna a spus că susține acest demers de a trece acțiunile în varianta pe care am discutat-o noi. Sigur că aș fi vrut mai mult, dar e ok și așa, iar ministrul Șova și-a luat angajamentul să facă acest lucru”, a spus Mazăre, citat de Mediafax.

Când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă nu-și vor ține promisiunea, primarul a răspuns: „Dacă nu, nu votează lumea! O să vedem dacă nu, dar deocamdată și-au luat angajamentul și nu văd de ce nu ar face-o”.

De asemenea, chestionat să dea un termen până la care această promisiune va fi pusă în practică, Mazăre a spus: „Foarte rapid. Ar fi în avantajul lor și al nostru să facă această promisiune până la alegerile europarlamentare. Dacă le trece, Guvernul se ocupă de chestiunea asta”.

Mazăre a precizat că dacă Guvernul va fi validat în această săptămână atunci începând de luni directorul Administrației Porturilor Maritime Constanța va merge la ministrul Dan Șova, urmând să-i prezinte procedura de transfer a acțiunilor.

„Pot să vă spun că de luni directorul portului va fi la ușa ministrului Șova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a acțiunilor, cu firma care este desemnată să le scoată la Bursă. Eu nu știu toate amănuntele astea, că e bucătăria lor”, a adăugat Mazăre.

El a precizat că, potrivit discuției cu premierul, autoritățile locale vor primi încă 15 la sută din acțiunile pe care statul le deține la Administrația Porturilor Maritime Constanța, urmând ca alte 15 la sută din acțiuni să fie listate pe Bursă.

În prezent, statul deține 60 la sută din acțiunile APMC, 20 la sută Fondul Proprietatea și 20 la sută Consiliul Local Municipal Constanța.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.