Mihai Gâdea: ”Eu sunt mic, tu fă-mă mare/eu sunt slab, tu fă-mă tare!”

Vă doriţi să facem un filmuleţ cu cele mai importante momente din cei 10 ani de când suntem împreună? Aceasta a fost întrebarea cu care Gâdea şi-a început seara de Sinteză. Doar sintetizând se pot vedea rezultatele de care acesta este atat de mândru.

Ca un preambul la intrarea în scena emisiei a celor doi invitaţi importanţi ai serii, Victor Ponta şi Martin Schulz, a fost prezentat un filmuleţ de 30 de secunde cu Mihai Gâdea, de la începuturi şi pâna acum, pe fundalul căruia era punctat “Mihai Gâdea, cel mai urmărit om de talkshow din România, din toate timpurile. Mihai Gâdea, de partea adevărului”.

Acum, privitorii ar putea să se întrebe “care parte a adevărului?”. Pentru a spune adevărul, minima cerinţă este aceea de a fi obiectiv, ceea ce nu se poate spune şi despre profilul prezentat de către Antene.

Conform spuselor nesigure ale gazdei emisiunii, Traian Băsescu ar fi înşelat de 2 ori în 3 zile Constituţia, 2 minute mai tarziu afirmând că a încălcat-o de 3 ori in 2 zile. Numărul exact nu este ştiut, dar important este că a încalcat-o, restul e matematică.

Ironia serii cu privire la celebrul afiş de promovare al partidului popular, inspirat, parcă, dintr-un film, a fost înlocuirea sloganului “Ridicăm România” cu “Ridiculizăm România” şi constatarea domnului Gâdea că în grafica afişului erau incluse două elemente foarte importante: în stânga, schelele de la Gazprom, iar în dreapta, terenul lui Băsescu de la Nana. Că este adevărat sau nu, Antena se simte în măsură să dea frâu liber imaginaţiei.

În continuare, introducerea fiind făcută, în stilul iconfundabil al moderatorului şi fără legătură cu discuţia ce urma, invitat în platou, alături de preşedintele Parlamentului European, premierul Victor Ponta a declarat: “Îmi doresc ca Martin Schulz să fie preşedintele Comisiei Europene. Şi îmi doresc să avem un alt preşedinte al României, fie că o să fie vorba de mine sau de altcineva. Mi s-a părut inacceptabilă poziţia dlui Băsescu cu privire la dl Schulz. Noi îl susţinem, dar asta nu înseamnă că pe cel care o să vină din partea popularilor nu îl vom trata cu acelaşi respect. Poate că noi, românii, ne-am obişnuit cu lipsa de politeţe. Oricum, sunt atât de bucuros şi trebuie să recunosc asta. Mai sunt doar 200 de zile până la sfârşitul regimului Băsescu.”

Cu o prezenţă placută, dorind a se ţine departe de remarcile răutăcioase specific partenerilor de discuţie din platou, dl Schulz a afirmat că nu va comenta declaraţiile dlui Preşedinte Băsescu, pentru că îl respectă în calitatea sa de autoritate în stat, dar asta nu înseamnă că domnia sa nu s-ar putea înşela.

Neuitând de înclinaţia pe care o are spre cele sfinte, Mihai Gâdea şi-a exprimat îngrijorarea despre felul în care o să fie tratată România comparativ cu celelalte state europene, invocând amintiri din copilarie, de pe vremea când bunica sa, mic fiind, îl punea să spună o rugăciune ce conţinea vorbele “eu sunt mic, tu fă-mă mare, eu sunt slab, tu fă-mă tare”.

“Faţă de îngrijorarea pe subiectul felului în care veţi fi trataţi ca ţară, în comparaţie cu celelalte ţări europene, nu trebuie să existe griji. Toţi au drepturi egale, eu nu împart Europa în clasa întâi, clasa a doua. În 100 de ani, am avut două războaie mondiale. De ce? Tocmai din cauza faptului că unii s-au bazat pe principiul <>. Cred că şansele mele sunt bune pentru numirea în funcţie, sondajele o arată.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.