Minciuna merge mai departe

Raluca Prună nu se mai poate opri din minţit. Deschiderea a făcut-o la CSM, unde a recunoscut că a minţit atunci când a fost la CEDO şi a spus că România a pus deoparte un miliard de euro pentru modernizarea a şapte puşcării, în condiţiile în care Guvernul Tehnocrat nu a alocat această sumă pentru penitenciare. CSM este organismul care-i ceartă pe politicienii care-şi permit să facă declaraţii referitoare la diferite acţiuni ale procurorilor şi judecătorilor, acuzându-i că aduc atingere actului de justiţie. Un organism care, însă, nu s-a arătat deloc deranjat de faptul că ministrul Justiţiei a minţit cu tupeu la CEDO, punând România într-o situaţie jenantă.

Apoi, pentru a ieşi cu bine din scandalul salariilor din Justiţie, doamna Prună a declarat că există 60 de foşti magistraţi care au pensii de 10.000 de lei. Însă Casa Naţională de Pensii l-a contrazis pe ministrul tehnocrat al Justiţiei, anunţând că cea mai mare pensie de magistrat este de 41.000 de lei.

Totuşi, vorbim de o pensie de 41.000 de lei, în condiţiile în care profesorii care-i pregătesc pe cei care ulterior ajung judecători sau procurori au pensii de 2.000 de lei, hai maxim 2.500 de lei. Un muncitor care a lucrat într-o mină de uraniu şi care mai prinde 10-15 ani de pensie are un venit lunar de 1.500 de lei, hai maxim 2.000 de lei, în timp ce un poliţist care a ieşit la pensie la 48 de ani şi va mai trăi liniştit încă 30-35 de ani beneficiază de o pensie de 8.000 de lei. Sudorii, inginerii, vânzătorii, crescătorii de animale, pădurarii, tâmplarii şi toţi ceilalţi care contribuie la plata salariilor şi pensiilor reprezentanţilor Statului de Drept ajung să primească pensii cu valori cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, iar foştii angajaţi ai instituţiilor de forţă beneficiază de pensii de la 4.000 de lei în sus. Şi, atenţie, fără că aceştia să fi cotizat la sistemul public de pensii şi fără să-i oblige cineva să lucreze până la 65 de ani.

Pe de altă parte, dacă Raluca Prună ar fi făcut parte dintr-un guvern politic, aceasta ar fi fost dată afară de partidul care a plantat-o acolo după prima minciună spusă. Mai ales acum, în prag de alegeri parlamentare, nici o formaţiune politică nu ar fi riscat să menţină într-un scaun guvernamental o persoană care minte cu seninătate, pentru că i-ar fi adus serioase prejudicii de imagine. Cum, însă, la conducerea României se află un guvern tehnocrat, care nu trebuie să răspundă în nici un fel în faţa alegătorilor, minciuna merge mai departe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.