Mircea Băsescu, plasat în arest la vilă

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a scăpat miercuri de arestul preventiv după mai multe tentative eșuate.

Aflat în arest preventiv din luna iunie, Mircea Băsescu va fi plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată miercuri, de judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa. Judecătorii au decis ridicarea măsurii arestului preventiv atât în cazul lui Mircea Băsescu, cât şi al lui Marian Căpăţînă, judecat în acelaşi dosar.

Hotărârea instanței este definitivă.

Mircea Băsescu a ieşit miercuri după-amaiză din arestul Poliţiei Capitalei, fiind aşteptat de doi dintre avocaţii săi, cu care a plecat spre Constanţa, unde va sta în arest la domiciliu. Mircea Băsescu se afla în arestul Poliţiei Capitalei, iar Marian Căpăţînă, la Penitenciarul Poarta Albă.

Fratele președintelui a fost trimis în judecată în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu ar fi primit de la familia lui Bercea suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.