Mircea Cosma, control judiciar cu jumătate de normă

Procurorii DNA Ploieşti au admis o cerere făcută de către şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a solicitat modificarea condiţiilor controlului judiciar şi permisiunea a pleca din ţară în Republica Moldova pentru a participa la manifestările prilejuire de aniversarea a 150 de ani de la naşterea lui Constantin Stere, transmite corespondentul Mediafax.

Cosma, care are interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ în perioada controlului judiciar, a precizat în solicitarea sa că merge în Republica Moldova ca preşedinte al unei fundaţii care are strânse legături cu oamenii de cultură din Moldova, au declarat surse judiciare.

El se va deplasa în republica Moldova în perioada 29 mai – 2 iulie, aceeaşi perioadă în care şi o delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova va participa în mai multe oraşe din Pepublica Moldova la celebrarea a 150 de ani de la naşterea lui Constantin Stere.

Cosma a fost pus sub control judiciar în dosarul în care cumnatul premierului Victor Ponta a fost arestat preventiv.

Și Sebastian Ghiţă, cercetat în același dosar, a fost scos de sub control judiciar pentru cinci zile. Ghiță a cerut luna aceasta permisiunea procurorilor DNA să plece în Grecia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.