Mircea Ionescu Quintus: „PNL nu se poate înjosi într-atât încât…”

Președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a apreciat luni seară că liberalii trebuie să aibă în continuare propriul candidat la Primăria Capitalei după retragerea lui Ludovic Orban.

„Vreau să vă spun că părerea mea e că PNL nu se poate înjosi într-atât încât să facă apel la alte persoane decât din partidul nostru. Asta ar însemna o slăbiciune pe care partidul nu o are. Eu aşa cred şi sper. Punctul meu de vedere, la care ţin, este că viitorul primar al Bucureştiului trebuie să fie un bucureştean, nu unul care să-şi schimbe identitatea înainte de alegeri; aşa cred că ar fi bine şi aşa e firesc. Orice candidat la sectoare poate fi luat în discuţie”, a spus președintele de onoare al PNL luni seara într-o intervenție la Realitatea TV răspunzând unor întrebări.

Quintus a refuzat însă să facă o nominalizare proprie a noului candidat al partidului la funcţia de primar al Capitalei, dar a mărturisit că în opinia sa „două-trei persoane pot îndeplini o astfel de funcţie”.

„Nu îmi permit (să facă nominalizări, n. red), pentru că eu mă bucur de oarecare simpatie şi în partid, şi în afara partidului, ceea ce ar putea să influenţeze. E bine să discutăm, să ne spunem părerile acolo, iar cel ce va fi ales va fi ales prin votul biroului politic al partidului ca să se bucure de sprijinul întregului partid. Eu văd două-trei persoane care pot îndeplini o asemenea funcţie dacă va fi ales, dar deocamdată nici soţiei mele nu-i spun, că femeile mai vorbesc”, a glumit el.

Seniorul liberal a lăudat comportamentul lui Ludovic Orban care s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei şi din celelalte funcţii pe care le deţinea în cadrul PNL şi al Camerei Deputaţilor, după ce a fost pus sub control judiciar de DNA.

„(…) Gestul lui e admirabil. Indiferent că credem sau nu în prezumţia de nevinovăţie, deocamdată, pus sub această acuzare, a renunţat la funcţiile din PNL şi din Cameră, la candidatura la Primăria Capitalei. Orban s-a comportat admirabil, ca un adevărat om politic şi pentru asta, indiferent ce se va întâmpla cu procesul şi bănuiesc că e nevinovat, îi creşte popularitatea şi credinţa şi încrederea de care se bucură din partea bucureştenilor. În ceea ce priveşte situaţia, mâine (marți – nr.) avem biroul politic al partidului şi va trebui să gândim că trebuie ca PNL să aibă un candidat la Primăria Bucureştiului”, a spus Mircea Ionescu Quintus.

ULTIMA ORĂ Reacția lui Quintus după nominalizarea lui Marian Munteanu

Mircea Ionescu-Quintus s-a abținut marți seară la votul privind validarea lui Marian Munteanu ca și candidat al PNL la Primăria Capitalei.

„Nu m-am abținut în privința alegerii dl Marian Munteanu, pe care îl cunosc și care, după părerea mea, este o legendă a Bucureștiului, ci m-am abținut în privința conducerii partidului din care fac parte, că nu am fost pregătiți pentru șocul de ieri. Am fost luați prin surprindere. S-a găsit soluția aceasta, dar un om politic trebuie întotdeauna să aibă un plan de rezervă și noi nu l-am avut și abținerea a fost în privința mea și a conducerii”, a spus Mircea Ionescu-Quintus după ședința BPN al PNL.

El a afimat Marian Munteanu este o variantă bună de candidat.

„Una mai bună ca asta nu se putea găsi”, a declarat Quintus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.