Mită la ISU Teleorman

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ridică mai multe dosare de la sediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „A.D. Ghica” Teleorman, unde efectuează, miercuri dimineață, percheziții amănunţite.
Acţiunea este întreprinsă în urma unor suspiciuni de luare de mită, care l-ar viza, potrivit unor surse din interiorul instituţiei, pe adjunctul inspectorului şef al ISU Teleorman, care ar fi luat mită pentru avizele pe care le dădea. Concret, acesta ar fi luat diverse sume de bani pentru acordarea unor avize pentru construcții. Este vorba de o serie de avize obligatorii (de conformitate, de siguranţă) pentru clădirile noi, care se acordă de către inspectorii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din fiecare județ.
”În cursul dimineții de 17 septembrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, situate în localităţi din judeţul Teleorman, între care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.
În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Este vizat un grup de ofițeri și subofițeri suspectați că au săvârșit fapte de corupție. Printre ei s-ar afla şi o persoană din conducerea ISU Teleoerman.
Potrivit organigramei ISU Teleorman, instituţia este condusă de colonelul Liviu Sorinel Sandu. Prim-adjunctul inspectorului şef este colonelul Remus Mirlogeanu, iar adjunctul este col. Aurel Chivu.
UPDATE. Vizat de acţiunea oamenilor legii este adjunctul ISU Teleorman col. Aurel Chivu, potrivit publicaţiei Teleorman.ro. În urma perchezițiilor, opt persoane vor fi aduse la București, la audieri, susţin surse judiciare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.