Noutăți pentru învingătoare în Supercupa României

Ediția din acest an a Supercupei României Timișoreana beneficiază de un nou trofeu oferit învingătoarei, a anunțat Federația Română de Fotbal, conform AGERPRES.

Meciul de debut în noul sezon, Steaua București — ASA Târgu Mureș, are o miză specială. Câștigătoarea Supercupei României, ediția 2015, va păstra trofeul în propria vitrină.

Câștigătorii partidei de miercuri, de la Constanța, vor ridica deasupra capului un trofeu înalt de 70 de centimetri, care cântărește mai bine de 6 kilograme.

Supercupa României, Steaua București — ASA Târgu Mureș, se joacă miercuri, 8 iulie, de la ora 21,00, pe stadionul „Farul” din Constanța. Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

În urmă cu un an, cea de a 16-a ediţie a supercupei României a fost câştigată în premieră de Astra Giurgiu. Ca şi în finala Cupei României, disputată tot de Steaua şi Astra, trofeul a fost cucerit după executarea loviturilor de departajare. Şi atunci, şi acum, Astra Giurgiu a obţinut decizia la „loteria penalty”-urilor. Meciul în sine a fost unul de factură modestă. Şi nu este vorba de faptul că suntem la început de sezon, ci de sărăcia loturilor celor două formaţii. În perspectiva meciurilor din cupele europene nu vedem deloc bine pe niciuna din combatantele care s-au înfruntat vineri seara pe Naţional Arena. Steaua este „mai” în pericol, deoarece joacă săptămâna viitoare în deplasare la campioana de anul trecut a Norvegiei, Strømsgodset IF. Timp nu prea mai este decât pentru retuşuri, dar la campioana României este nevoie de mult mai mult decât de retuşuri. În primul rând este nevoie de jucători (de valoare) în linia de atac (nu există în acest moment un vârf autentic) şi jucători care să controleze mijlocul terenului. Unde este de asemenea suferinţă mare, iar Tănase nu a progresat deloc, din contră. În ceea ce priveşte „puştimea”, Stanciu, Iancu, Filip, ei sunt departe de ce trebuie să fie.

Nici Astra nu stă mai bine. Are un lot subţire şi este greu de crezut că va face faţă cerinţelor turului III din Europa League. Ambele echipe stau şi mai prost la nivelul băncii de rezerve.

Astra a început mai bine meciul, fiind în primele 15 minute mai mult prezentă în terenul advers, dar din minutul 20, Steaua a preluat controlul. Şi era normal să fie aşa, pentru că giurgiuvenii au jucat ca şi în „10”. Ei au avut un purtător „ilegal” de echipament de fotbalist, ne referim la Bukari, şi nici mult lăudatul Budescu nu a fost departe. Cu câte-o pasă bună pe repriză şi un penalty bine executat nu te numeşti jucător mare. În partea a doua a jocului, „astralii” au dominat, fiind obligaţi de scorul defavorabil de pe tabela de marcaj, şi au controlat jocul şi pentru că nou intraţii Fatai şi De Armorin au fost cu mult peste colegii lor. Antrenorul bucureştenilor a schimbat târziu şi fără folos, cei aruncaţi în joc (Keşeru şi Pârvulescu) fiind la fel de slabi ca şi cei pe care i-au înlocuit, Stanciu şi Iancu. Astra a egalat la o fază pe care unii steliştii au incriminat-o, susţinând că autorul golului s-ar fi aflat în offside. Cum transmisia a fost în nota meciului, iar reluările au fost ca în anii ’70, este dificil să ne pronunţăm dacă a fost sau nu Enache afară din joc. După egalare şi până în minutul 120, jocul s-a echilibrat, în ultimele 5 minute ale prelungirilor, bucureştenii fiind mai periculoşi. Cam atât se poate spune despre un meci cum nu am mai vrea să vedem, ţinând cont că s-au aflat faţă în faţă două europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.