Nu mai încape Sinodul în altar

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a declarat că ridicarea controversatei Catedrale a Mântuirii Neamului, a cărei valoare se ridică la 300 de milioane de euro, este necesară pentru că … membrii Sfântului Sinod nu mai încap în altarul actualei Catedrale.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi mai înaltă decât casa Poporului şi va fi dotată cu săli polivalente, cripte, apartamente, săli de consiliu şi magazine. Până acum, au fost alocați 25 de milioane de lei pentru lucrări la gigantul lăcaș de cult, bani ce provin din bugetul Guvernului, al primăriei Capitalei și al Primăriei Sectorului 3. Conform unui sondaj realizat de Fundația Soros, 49% din bucureșteni sunt de acord cu ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. 50% dintre locuitorii Capitalei spun, însă, că această construcție ar trebui realizată din fondurile Bisericii Ortodoxe Române, nu din fonduri publice.

„S-a văzut că numărul membrilor Sfântului Sinod nu mai este de 12, ci de 55 şi nu pot intra în altarul acestei Catedrale să slujească împreună deoarece este prea mic. Aceasta a fost o catedrală mitropolitană provizorie … sfinţită în 1968 şi declarată Catedrală Patriarhală Provizorie în 1925. Acum este timpul să folosim libertatea noastră spre a construi o biserică potrivit nevoilor liturgice, dar şi demnităţilor unui popor creştin şi jertfelnic”, a susținut patriarhul Daniel cu prilejul lansării volumului „catedrala Mântuirii Neamului – istoria unui ideal”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.