Numiri de râsu’-plânsu’ în instituţiile statului

Schimbarea de guvern a adus în Dolj câteva schimbări ciudate, care trezesc semne de întrebare în rândul oltenilor. Astfel, la comanda IPJ Dolj a fost adus comisarul-şef Ştefan Ponea, cel care era deja şeful unui IPJ, dar la Mehedinţi! Cei care se întreabă de ce era necesară mutarea sa la Craiova, în locul fostului comandant Nicolescu, avansat acum ca adjunct al şefului IGPR, pot afla răspunsul în faptul că soţia sa, Elisabeta Ponea, lucrează la DNA Craiova, fiind ca şi promovată în fruntea acestei instituţii în locul Cristinei Scarlat, al cărei mandat încetează în aceste zile!

Dacă amintim şi faptul că sora lui Ştefan Ponea este preşedinta Secţiei de contencios administrativ din cadrul Curţii de Apel Craiova, putem spune că familia Ponea va conduce, practic, instituţiile care vor împărţi dreptatea oltenilor! Mai degrabă, numirea lui Ponea la IPJ Dolj ar putea fi interpretată ca dorinţa de reîntregire a familiei.

Situaţia de la Dolj nu este nicidecum normală, căci se nasc tot felul de suspiciuni, atâta timp cât un dosar, în loc să treacă prin mai multe filtre, de la anchetă până la judecată, ajunge să depindă de toanele unei familii. Cu atât mai mult cu cât despre Elisabeta Ponea se vorbeşte că este mult prea apropiată de lumea interlopă din Craiova, în special de Doru Măgaru, cel care a fost surprins alături de Traian Băsescu, la o petrecere organizată de Gigi Neţoiu, întâmplare care a fost intens dezbătută de presă!

Medic la Agricultură, arhitect la Transporturi şi un folclorist la Interne

La toate aceste numiri anunţate se adaugă şi aceea a liberalului Dan Mogoş la conducerea Agenţiei Domeniilor Statului, deşi profesia sa este de medic! Mogoş a deţinut până acum funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Nici liberalul Horaţiu Buzatu, care este de profesie arhitect, nu are vreo competenţă pentru funcţia de consilier la Transporturi, unde a fost numit în aceste zile.

Ca de altfel şi Mihai Fifor, fost director al Muzeului Olteniei, a cărui activitate s-a derulat de mult timp în domeniul folcloristicii. Însă acesta din urmă este rudă apropiată a lui Ion Prioteasa, şeful PSD Dolj, ceea ce nu credem că poate înlocui competenţa, dar poate explica ascensiunea rapidă.

Olguţa Vasilescu – ministru la Învăţământ?

Surse din PSD ne-au explicat misterul interimatului de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, unde, după două bâlbâieli spectaculoase care au făcut deliciul presei, încă nu s-a găsit un titular al postului de ministru. Motivul ar fi aşteptarea rezultatelor la alegerile locale, căci, în cazul unui eşec în faţa actualului primar Antonie Solomon, senatoarea Lia Olguţa Vasilescu, candidata USL, ar fi numită ministru la Învăţământ! Adversarii săi politici pregătesc deja atacul asupra Olguţei Vasilescu, teza sa de doctorat fiind verificată în diverse medii academice.

Laura Covaliu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.