O sută de candidaţi la parlamentare au semnat Pactul pentru Basarabia

Numărul candidaţilor angrenaţi în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie care au semnat Pactul pentru Basarabia a ajuns la 100, anunţă Platforma Civică Acţiunwa 2000. Printre ultimii semnatari se numără Varujan Vosganian, candidat pe listele Uniunii Social Liberale, Dan Radu Zătreanu şi Valeriu Tabără din partea Alianţei România Dreaptă, se află printre politicienii care au semnat pentru Unire.

Candidaţiisemnatari şi-au asumat, prin semnarea pactului înaintat de peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora, cuprinse în Platforma Civică “Acţiunea 2012”, îndeplinirea mai multor solicitări, printre care: apariţii publice in care sa se sustina necesitatea reîntregirii naţionale prin reunirea Basarabiei cu Romania şi recunoaşterea existenţei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Române) ca sărbătoare legală, acordarea cetăţeniei române în mod automat şi simplificat tuturor celor care se declară etnici români în documentele oficiale din Republica Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.