Odă pentru Daciana Sârbu-Ponta

Vă era dor (ne adresăm celor de +40 ani) de frumoasele articole din “Scânteia”, “România Liberă” şi altele referitoare la „tovarăşa”? Vreţi să aflaţi (ne adresăm celor sub 35 ani), este adevărat, într-o variantă soft, cam cum se scria despre soţia numărului unu din România antedecembristă. Nimic mai simplu. Accesaţi site-ul DCNews (acum pentru cine nu ştie, boss fondator este Bogdan Chirieac. Cine este el aflaţi din prezentare: „Analistul politic Bogdan Chirieac, primul ziarist român care i-a luat un interviu unui preşedinte american la Casa Albă – George W. Bush -, este unul dintre fondatorii DeCe News, un ziar online, quality, de succes”. Totuşi nu o să găsiţi în prezentare şi un alt succes major de presă: „B.C. este primul ziarist român care i-a luat un interviu premierului Adrian Năstase la ferma sa de la Cornu”, un interviu „antologic” – acum mai bine de 10 ani) şi veţi vedea putea citi ceva frumos despre soţia premierului Victor Ponta.

Sub titlul „Lecţia importantă pe care o dat-o Daciana Sârbu” cititorii pot afla (şi vedea în poze aici) că, luni, a treia doamnă a ţării „le-a dat celor mici o lecţie foarte interesantă. Soţia premierului a mers la grădiniţă şi i-a învăţat pe cei mici ce înseamnă să mănânce sănătos”. De fapt relatarea nu e chiar relatare, ci o preluare promptă de pe Facebook a unei postări a echipei Ponta (Daciana).

„Azi, chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii, am vorbit despre hrana sănătoasă şi am gătit alături de cei mici, la Grădiniţa Căsuţa Piticilor. Am povestit despre salatele curcubeu, pline de vitamine şi de culoare, am preparat mai multe variante delicioase şi am stabilit împreună că fiecare trebuie să participe acasă la pregătirea salatei, fiindcă doar aşa e cu adevărat gustoasă”, a scris Daciana Sârbu pe Facebook, loc unde a postat şi câteva fotografii cu cei mici.

P.S. Problemele ce ţin de arta culinară reprezintă un hobby pentru mentorul DCNews. Să ne amintim o secvenţă savuroasă din interviul „antologic” (prezentat la vremea respectivă pe un post TV) de la Cornu:

Bogdan Chirieac: Doamna Năstase, ce cozonac grozav aţi făcut.

Dana Năstase: L-am cumpărat de la magazin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.