Palme d’Or din ’47 şi un Oscar, zilele acestea, la TV5

Faut pas rêver: Emisiunea explorează stilul de viaţă al oamenilor din cele patru colţuri ale planetei. Prin intermediul acestui program putem evada şi descoperi o viziune nouă asupra lumii care ne înconjoară, prin reportaje care ne vor menţine atenţia şi ne vor bucura. Prezintă: Tania Young.

„Aventurierii din Australia”

Western Australia înseamnă o treime din continent. Compania Polar Aviation, din vestul Australiei, face livrări în cele mai îndepărtate şi inaccesibile zone ale Outback-ului. Marble Bar, oraşul cu temperaturile cele mai ridicate din Australia, un oraş izolat, în care nu se întâmplă aproape nimic niciodată, organizează o dată pe an o cursă de hipism legendară: „Marble Bar Cup”.
În decursul a 50.000 de ani, aborigenii au fost singurii locuitori ai continentului australian. Ei au văzut pentru prima dată „feţele albe” în secolul al XVIII-lea. Pentru unii, această întâlnire a avut însă loc mult mai târziu. Este cazul tribului Martu, ultimii vânători aborigeni.

Originar din America centrală, Bufo Marinus, numit de asemenea broasca-bivol, a ajuns în America în urmă cu 75 de ani. Iniţial, a fost introdusă în eco-sistem pentru a elimina insectele care distrugeau plantaţiile de trestie-de-zahăr din nord-estul ţării. Astăzi, ea devenit un pericol pentru natură.

În inima junglei australiene, la 300 de km de cel mai apropiat oraş, trei generaţii din familia Mills au construit şi se ocupă de o fermă imensă, care are dimensiunile unui departament administrativ / judeţ francez.

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19.31. (Reluare: miercuri, de la 00.58)

„Antoine et Antoinette”. Palmares: Palme d’Or la Cannes, în 1947.

Antoine et Antoinette

Antoine, muncitor, şi Antoinette, vânzătoare, sunt fericiţi. Într-una din zile, Antoinette câştigă la loteria naţională. Antoine porneşte să încaseze banii, însă îşi rătăceşte portofelul şi toate visele lor se spulberă…

Regia: Jacques Becker (Franţa, 1946).

Cu: Claire Mafféi (Antoinette), Roger Pigaut (Antoine), Annette Poivre (Juliette).

Pelicula o puteţi urmări duminică, 13 aprilie, de la ora 22.00. (Reluare: miercuri, de la 15.00)

„Grandeur Nature”

Cineastul Frédéric Back este unul dintre cei mai mari artişti vizuali şi autori de filme de animaţie. Precursor al militantismului ecologic, el aduce o abordare poetică şi care se reinventează mereu. Privind înapoi la primele sale surse de inspiraţie, parcurgem copilăria sa franceză, cariera, viaţa şi iubirea din Québec.
Realizator: Phil Comeau (Canada, 2012).

Luni, 14 aprilie 2014, de la ora 22.00.

“L’homme qui plantait des arbres”

Reportajul-omagiu de 50 de minute, despre Frédéric Back (1924-2013), este urmat de unul dintre filmele de animaţie ale artistului, “L’homme qui plantait des arbres”, onorat cu Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie, în 1988, Grand Prix al Festivalului „Cinéma d’animation”, Annecy, în 1987; Premiul special al juriului, precum şi Premiul publicului, în 1988, la Festivalul de scurtmetraj Clermont-Ferrand.

Luni, 14 aprilie, de la 22.55.

Silences d’état

Un ministru se sinucide la Palatul Élysée. Pentru a diminua repercusiunile asupra opiniei publice şi pentru a evita ca această dramă să se transforme într-o afacere de stat, preşedintele Republicii o cheamă pe Claire Ferran, specialist în relaţii publice, pe comunicare în situaţii de criză. Claire ajunge să facă descoperiri tulburătoare…

Regia: Frédéric Berthe (Franţa, 2012).

Scenariu: Raphaëlle Bacqué, Nicolas Kieffer.

Cu: Rachida Brakni (Claire Ferran), Thierry Neuvic (Nicolas Malisewski). Miercuri, 16 aprilie, de la 19.30.

„Au galop”

Palmares: numeroase nominalizări în cadrul „Semaine de la Critique”, Cannes, 2012; nominalizare la premiul pentru Cea mai mare speranţă feminină (Alice de Lencquesaing), la Premiile César, 2013.

Ada, mama unui copil, aflată într-un cuplu, vede cum toate lucrurile pe care ea se baza în viaţă se pierd. Asta, până când îl întâlneşte pe Paul, un scriitor care locuieşte împreună cu fiica sa. Viaţa Adei nu este cea mai simplă: mama sa este cam invazivă, iar tatăl său a murit atunci când povestea era abia la început…

Regia: Louis-Do de Lencquesaing (Franţa, 2012).

Cu: M. Keller (Mina), V. Cervi (Ada), A. de Lencquesaing (Camille).

Joi, 17 aprilie, de la ora 22.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.