PDL vrea să numească primar interimar al Clujului un alt democrat-liberal controversat

Preşedintele PDL Cluj, senatorul Daniel Buda, a anunţat că Biroul Politic Local al partidului a votat în unanimitate desemnarea lui Radu Moisin, în prezent viceprimar al oraşului drept candidat la funcţia de primar interimar, după suspendarea lui Sorin Apostu, arestat pentru corupţie.

„Am discutat, evident, şi situatia pe care o avem la Primărie, legat de posibilitatea, în viitorul apropiat, de a fi obligaţi să numim un primar interimar. S-a dat un vot secret în unanimitate pentru domnul Radu Moisin. Astfel că, atunci când se va pune în discuţie această chestiune, propunerea Partidului Democrat Liberal o să fie domnul Radu Moisin pentru această funcţie. În mod cert, fiecare dintre noi credem în nevinovăţia domnilor Sorin Apostu şi Radu Bica. Acest lucru nu înseamnă că activitatea nu trebuie să meargă mai departe, pentru că sunt proiecte care au fost asumate de către PDL şi aceste proiecte trebuie să fie continuate. Sunt absolut convins că toti colegii care au funcţii administrative au capacitatea de a duce la capăt aceste proiecte”, a declarat Daniel Buda.

Radu Moisin ar urma să fie desemnat în funcţia de primar interimar, marti, 29 noiembrie, la sedinţa consiliului local.

Numele lui Moisin apare în cazul primarului Apostu, care este acuzat că a luat mită 45.000 de euro pentru a ajuta firma Brantner – Vereş să obţină contractul de ridicare a gunoiului menajer din oraş. Primarul arestat al Clujului a declarat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că nu el a fost preşedintele comisiei de licitaţie. Preşedintele comisiei a fost însuşi Radu Moisin. În urmă cu un an, în decembrie 2010, în presa clujeană a apărut un scandal în care un clujean a susţinut că Mosin i-a ocupat locul de parcare şi că a trimis poliţiştii locali să îl amendeze pentru că a protestat. Tot în presă au apărut acuzuaţii în legătură cu faptul că viceprimarul ar fi influenţat comisia de acordare a apartamentelor ANL pentru ca şi prietena lui să primească o astfel de locuinţă.

Viceprimarul a fost acuzat şi de faptul că a condus timp de un an, în 2010, o limuzină Audi A6, care ar fi aparţinut anterior firmei Rosal, câştigătoare a licitaţiei pentru ridicarea gunoiului menajer din oraş. Preşedintele comisiei de licitaţie pentru respectivul contract a fost chiar Moisin. Maşina a ajuns în proprietatea unui apropiat al lui Moisin, dar a fost condusă de viceprimar, care a renunţat la bolid după ce acuzaţiile au apărut în presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.