Percheziții în șase județe

Polițiștii efectuează luni 15 percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural. Perchezițiile au loc în județele Timiș, Caraș-Severin, Prahova, Argeș, Constanța, Vrancea.

Sunt vizate 11 persoane. Conform anchetatorilor, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, suspecţii ar fi comercializat pe internet piese arheologice din patrimoniul cultural. Piesele ar fi fost găsite în siturile arheologice din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.