Peste 1.500 de pompieri au intervenit în zonele afectate de inundații

Peste 1.500 de pompieri cu 300 mijloace tehnice au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale din zonele afectate de inundații. Acestora li s-au alăturat efective de jandarmi, polițiști, voluntari.

„În urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore au fost afectate 73 de localități din județele: Alba, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

În cursul serii de marți, pompierii bihoreni au acționat pentru salvarea a trei persoane surprinse de viitură pe o insulă formată pe Crișul Negru. Militarii au intervenit cu barca pneumatică pentru recuperarea persoanelor aflate în pericol și aducerea acestora în siguranță la mal.

„Având în vedere avertizarea hidrologică de Cod Roșu pe râul Bârzava din județul Timiș, pompierii militari împreună cu voluntarii au pregătit peste 1.300 de saci cu nisip în vederea consolidării digurilor de apărare. Până în acest moment nu au fost înregistrate probleme, însă în zona posibil a fi afectată sunt dislocate două echipaje de primă intervenție și șase echipaje cu motopompe de mare capacitate, din cadrul ISU Timiș”, se arată în comunicat.

Totodată, în județul Hunedoara au fost ridicate diguri din saci de nisip pe malul râului Crișul Alb și Valea Geoagiului, unde au fost înregistrate creșteri ale debitelor pe cursurile de apă. Situația este monitorizată permanent și se intervine pentru înlăturarea urmărilor inundațiilor în comunele Băița și Criscior, respectiv evacuarea apei din cele 200 de gospodării afectate de inundații.

În sprijinul populației și efectivelor de pompieri, IGSU a dispus măsura dislocării în zonă a unor detașamente formate din salvatori cu motopompe de mare capacitate și motopompe transportabile de la județele Alba, Bihor și Gorj.

Pentru prevenirea inundării locuințelor, o stradă din satul Valea Mare, județul Vâlcea, a fost îndiguită cu saci de nisip. Toate cele 150 de persoane evacuate la rude în data de 13 iunie au revenit la casele lor.

„Având în vedere că în acest moment nu mai sunt în vigoare atenționări meteorologice de ploi, efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru asigurarea intervenției de înlăturare a efectelor generate de fenomenele din ultimele zile. În continuare, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizările hidrologice sunt activate grupele operative și sunt suplimentate efectivele de intervenție”, precizează IGSU.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.