Politica şi divertismentul la TV

Dragoş Pătraru, cel care ne povesteşte, seara, de luni până vineri, la România TV, despre “Starea naţiei”, ar putea fi încadrat undeva la mijloc între Badea şi Banciu. Băşcălios ca Badea, dar cu un ton ritos ca al lui Banciu, acesta îşi prezintă emisiunea ca fiind “informativă, culturală, educativă şi, chiar, religioasă”.

“Starea naţiei” ar putea, mai degrabă, să fie descrisă ca un can-can al societăţii româneşti, care aduce aminte de mult îndrăgita emisiune de divertisment a celor de la Divertis. Bineînţeles că acest lucru nu ar trebui să fie ceva rau, dacă este bine pus în operă.

După cum Mircea Badea a lansat curentul “moderator-măsuţă”, acesta a fost preluat şi de alte posturi TV, dornice de a fi în pas cu moda şi de a capta atenţia publicului prin miştouri făcute pe seama altora. Doar asta prinde, nu?!

Revelaţia de luni seara, a moderatorului de la România TV, a fost că discursul pe care dl Tomac l-a avut în cadrul mitingului de sâmbătă al Mişcării Populare ar semăna cu un discurs avut de Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler, în care spunea că “Hitler este încă Germania, iar Germania este Hitler”.

Asemănarea poate fi uşor remarcată, dată fiind convingerea dlui Tomac, în cadrul mitingului, când a declarat, în faţa poporului, că “mişcarea populară înseamnă Traian Băsescu, iar Traian Băsescu înseamnă mişcarea populară”.

Continuând în aceeaşi notă, “Starea naţiei” ne-o prezintă pe dna Udrea în filmuleţul postat pe net, săptămâna trecută, în care îi invita pe oameni să se revolte împotriva guvernului Ponta. Filmuleţul îl puteţi urmări aici.

Şi cum un alt miting din Capitală nu putea fi dat uitării uşor, cel de duminică, pentru susţinerea lui Andrei Pleşu, atât Dragoş Pătraru, cât şi nemuritorul în ale televiziunii, Mircea Badea, au dezbătut acest subiect. Dat fiind faptul că mitingul a pus accent pe desfiinţarea Antena 3, Mircea Badea s-a referit la dl Pleşu aducând în discuţie “cârnaţii de pleşucoi”.

Ştie sau nu ştie cum se denumesc corect celebrii cârnaţi, ce provin din zona şi mai celebrei Elena Udrea, lui Badea i se poate oferi credit că doar a vrut să fie mai aproape, ca asemănare semantică, de subiectul său. “O fi Pleşu iubitor de cârnaţi de pleşucoi? Ce au cu mine aceşti iubitori de Băsescu? Au ieşit în stradă să ceară închiderea Antena 3. Şi la shaorma este coadă mai mare decât a fost la miting. Nu-mi place de Băsescu, îl urăsc. Dar dl Pleşu, care îl deserveşte pe Băsescu, de ce nu a plecat din ţară, aşa cum spunea în articolul său că multe nume importante ale României, precum Cioran, Enescu şi alţii, au plecat?”

Cert este că circul politicii la TV şi pâinea celor din divertismentul facil au ajuns un concurs de genul “pamfletarii au talent”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.