Ponta a chiulit cu folos

Ce-a vrut să spună poetul? Poetul fiind Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Vasile Alecsandri sau Ion Minulescu. Ce-a vrut să spună poetul, întreba profesoara de limba şi literatura română, iar elevii începeau să-şi dea cu părerea. Cu cât răspunsurile lor erau mai aproape de ce credea doamna profesoară că a vrut să transmită poetul, cu atât notele erau mai mari. Dacă poetul a vrut sau nu să transmită ceea ce au înţeles profesoara şi elevii nu putea verifica nimeni, pentru că scriitorul trecuse în nefiinţă de mult.

Ce-a vrut să spună premierul? Premierul fiind preşedintele PSD, Victor Ponta. Ce-a vrut să spună premierul atunci când a făcut-o pe-a supăratul pe sistem şi a scris pe Facebook că vrea să se retragă din politică, au început să se întrebe jurnaliştii, analiştii, alegătorii şi chiar colegii de partid ai domnului Ponta. Cu toate că este cât se poate de viu, Victor Ponta nu a vrut să lămurească situaţia. Nici nu are interesul să o facă, pentru că lumea trebuie să aibă ce discuta o vreme. Decât să vorbească despre scumpirea combustibilului, şomaj, pensii, salarii şi despre cât de corupţi sunt baronii PSD, oamenii trebuie să-şi dea cu părerea în legătură cu viitorul bietului Victor Ponta.

În timp ce unii şi alţii se întrebau dacă Victor Ponta va pleca sau nu din politică, acesta pleca la Ierusalim cu soţia. Ca să poată încărca pe Facebook fotografii cu dumnealui şi cu doamna lui realizate în Israel, domnul Ponta a chiulit de la serviciu. Sâmbătă, premierul avea liber de la Guvern, însă preşedintele PSD n-avea liber de la partid. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai PSD s-au întâlnit la Braşov pentru a vorbi despre campania electorală a partidului pentru alegerile europarlamentare. În schimb, ditamai preşedintele partidului a lipsit de la eveniment. Dacă s-ar fi prezentat în faţa celor care sunt din ce în ce mai nervoşi din cauza problemelor pe care le au social-democraţii cu DNA şi cu ANI, Victor Ponta ar fi trebuit să dea socoteală în legătură cu actul de coabitare pe care l-a semnat cu Traian Băsescu. Act în baza căruia la şefia DNA a ajuns Laura Codruţa Kovesi, iar conducerea ANI a rămas neschimbată, la fel ca şi legislaţia referitoare la conflictele de interese.

Dacă s-ar fi prezentat în faţa social-democraţilor mari şi mici adunaţi la Braşov, Victor Ponta nu ar fi avut încotro şi ar fi trebuit să atace DNA şi ANI, şi să le dea de înţeles social-democraţilor că va acţiona astfel încât situaţia să se schimbe. Or, asta ar fi însemnat că pentru o vreme s-ar fi vorbit la televizor, în birturile de la ţară, la piaţă şi la cozile formate la secţiile financiare despre faptul că Victor Ponta îi apără pe corupţii din PSD. Acest lucru ar fi dăunat grav imaginii preşedintelui PSD pe care partidul îl împinge spre candidatura la prezidenţiale, dar şi formaţiunii politice. Alegând să posteze pe Facebook un mesaj enigmatic şi după aia să o şteargă în Israel, domnul Ponta şi-a făcut un bine domniei sale şi i-a făcut un bine partidului în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Cu trei atacuri la adresa lui Traian Băsescu şi cu două ironii aruncate în direcţia lui Crin Antonescu, Victor Ponta va rezolva problema alegerilor europarlamentare, pe care PSD le va câştiga de o manieră categorică.

Lipsa lui Victor Ponta de la întâlnirea PSD mai poate fi citită şi în altă cheie. Baronii PSD trebuie să înţeleagă că nu se pot baza pe sprijinul şefului lor şi că vremea lor a trecut. A se vedea ultimele numiri făcute de Victor Ponta la Guvern, care nu au nici o legătură cu dorinţele baronilor social-democraţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.