Ponta îl amenință pe Băsescu cu sesizarea CCR

Premierul Victor Ponta a criticat duminică seara ultimele afirmații ale președintelui Traian Băsescu în legătură cu Partidul Mișcarea Populară.

Traian Băsescu este recidivist la încălcarea Constituţiei şi această încălcare este evidentă, dar judecătorii CCR trebuie să decidă, a afirmat Victor Ponta, adăugând, la remarca că judecătorii CCR trebuie sesizaţi de cineva, că „probabil o vom face şi de data asta”.

Ponta a afirmat că Băsescu a încălcat din nou Constituţia după ce au fost prezentate imagini în care președintele îşi exprimă susţinerea, de la Palatul Cotroceni, pentru Partidul Mişcarea Populară.

Premierul a apreciat astfel că președintele este recidivist în încălcarea Constituţiei şi că această încălcare este evidentă, dar că judecătorii CCR sunt cei care trebuie să decidă în acest sens.

La remarca că judecătorii CCR trebuie sesizaţi de cineva pentru a se pronunţa dacă prevederile Constituţiei au fost sau nu încălcare, Ponta a arătat că au mai fost făcute astfel de sesizări, adăugând: „Probabil că o vom face şi de data asta”.

Ponta a mai afirmat că gestul preşedintelui de a se poza pe plajă, în pantofi sport, în momentele în care România se confruntă cu numeroase probleme denotă că Băsescu are „un intelect spre amurg” şi se află într-o stare avansată de lipsă a responsabilităţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, dumunică, la Palatul Cotroceni, despre fotografiile în care apare îmbrăcat cu tricoul PMP şi alături de lideri ai acestui partid, că are dreptul să se îmbrace cum vrea, şi că va vota Partidul Mişcarea Populară, pentru că legea nu îi interzice să voteze.

Băsescu a declarat, duminică, de la tribuna prezidențială, răspunzând unei întrebări referitoare la apariţia purtând un tricou cu sigla Partidului Mişcarea Populară, că are dreptul să se îmbrace cum doreşte.

„”Vă spun din nou. Păcat că sunt steagurile în spate, că aș fi venit, din nou cu acel tricou. Am dreptul să mă îmbrac cum vreau”, a declarat Băsescu, întrebat cum consideră faptul că a apărut în public îmbrăcat într-un tricou cu însemnele PMP.

Întrebat dacă nu consideră că gestul său apare ca fiind unul de partizanat politic și încalcă prevederile Constituției referitoare la rolul președintelui României, Traian Băsescu a răspuns: „Voi vota Partidul Mișcarea Populară. M-ați întrebat. dacă nu m-ați fi întrebat, nu v-aș fi răspuns. Ar fi fost mult mai nepoliticos să nu vă răspund. Deci, eu voi vota Partidul Mișcarea Populară”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.