Ponta: Într-un document oficial nu poţi vorbi ca în presă, pe surse

Raportul pe Justiţie întocmit de Comisia Europeană trebuia să fie mai clar, a declarat joi premierul Victor Ponta, respingând în continuare observaţia din documentul făcut public miercuri potrivit căreia trei dintre actualii miniştri ar fi cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Şeful Guvernului a negat astfel informaţia publicată de agenţia France Presse că vizaţi în raportul MCV ar fi şi miniştrii Economiei şi Dezvoltării Regionale, Varujan Vosganian şi Liviu Dragnea.

„Cei trei erau doi: Luca şi Matei. Lucrurile stau în felul următor: dincolo de ceea ce se poate scrie în presă – până la urmă France Presse, ca şi dumneavoastră, poate să facă şi comentarii de presă -, într-un document oficial, cum este cel al Comisiei Europene, lucrurile trebuie să fie foarte clare. Nu-i adevărat. Pentru faptă eventual asimilată corupţiei – e vorba aici de abuz în serviciu – a fost trimis în judecată domnul Fenechiu (ministrul Transporturilor – n.r.). Domnul Liviu Dragnea nu este cercetat pentru fapte de corupţie, ci pentru legea referendumului şi legi electorale, iar pe al treilea nu l-am găsit, cum nu l-aţi găsit nici dumneavoastră”, a afirmat Victor Ponta, într-o declaraţie pentru presa română.

El a atras atenţia că în raportul CE nu se poate vorbi ca în presă, „pe surse”, ci trebuie o abordare serioasă.

‘”Într-un document oficial cum este cel al Comisiei Europene nu poţi vorbi ca în presă, pe surse, că sunt trei, trebuie să vorbeşti serios. Or, lucrul acesta, dacă eram consultaţi cu o zi înainte, l-am fi putut îndrepta. La fel, nu poţi să spui că cu cei patru miniştri care au sesizare de la ANI nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, nu mai sunt în guvern, chiar dacă nu există niciun fel de condamnare împotriva lor. Asta a fost mica mea critică. Cred că măcar atât am voie să critic”, a spus premierul.

Pe de altă parte, Ponta a subliniat că ‘ţine foarte mult la libertatea presei’ şi că nu a înţeles din raportul CE dacă aceasta trebuie limitată. „Dacă asta e ideea, nu sunt de acord cu ea. Nu poţi să iei într-un raport ceva din presă şi după aceea să critici presa”, a concluzionat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.