Ponta: „Talibani au dat drumul la maşinărie pentru protecţia lui Opriş în fruntea STS!”

Premierul Victor Ponta acuză că  „talibani” umplu media de „manipulări şi dezinformări, pentru ca lumea să uite că STS nu şi-a făcut treaba” în cazul tragicului accident din Apuseni.

„Toate instituţiile din subordinea Guvernului – mobilizate, la datorie, pentru ca vremea rea continuă şi azi. Mulţumim tuturor celor care ajută în acest efort! Păcat că, în timp ce se munceşte non-stop pentru protejarea oamenilor de efectele viscolului, sunt mulţi talibani care au dat drumul la maşinărie pentru protecţia lui Opriş în fruntea STS! De ieri dimineaţă aceştia au o singură grijă: să umple media de manipulări şi dezinformări, pentru ca lumea să uite că STS nu şi-a făcut treaba!”, a acuzat Ponta duminică într-o postare pe Facebook.

Premierul nu precizează cine sunt „talibanii”, dar acuzaţiile sale vin în contextul în care mai mulţi ziarişti au scris că Ponta petrecea la un restaurant în timp ce victimele din Apuseni erau căutate.

Jurnaliştii Robert Turcescu, Mircea Marian şi Lucian Negrea au scris sâmbătă că premierul Victor Ponta a petrecut la un restaurant din Capitală împreună cu mai mulţi ziarişti, în timp ce echipajele încercau să găsească victimele accidentului aviatic din Apuseni. 
 
Robert Turcescu l-a acuzat pe Ponta că în timp ce el petrecea „Aura murea”.
„În timp ce Aura Ion murea, iar echipele de salvatori se chinuiau să coboare de pe munte victimele accidentului aviatic de luni, 20 ianuarie 2014, premierul Victor Ponta însoţit de consoarta Daciana Sârbu, vicepremierul Liviu Dragnea şi alţi câţiva fruntaşi pesedişti chefuiau – culmea, alături de jurnaliştii acreditaţi la PSD! – în restaurantul “Trattoria Il Calcio”, o locantă de top situată pe strada Clucerului, în spatele Pieţei 1 Mai, la o staţie de tramvai depărtare faţă de Palatul Victoria”, a scris Turcescu pe blog sâmbătă.
 
Turcescu a precizat că informaţia i-a fost furnizată de Mihail Neamţu, dar a susţinut că i-a fost confirmată ulterior de mai multe surse.
 
Turcescu se recunoaşte în descrierea lui Ponta

La scurt timp după acuzaţiile lansate de premier duminică, Robert Turcescu i-a dat replica pe Facebook. „Ah, m-a luminat Ponta! Deci d-aia am scris eu că el chefuia şi Aura murea, pentru că am primit misiune să apar STS! Bravo, măi, Victore, eşti bun, ia vezi, te descurci şi cu zăpada? Sau asta e o enigma mult prea mare?”, a scris Turcescu pe reţeaua de socializare.
 
Sâmbătă Hotnews a dedicat un întreg articol „dezvăluirilor” lui Turcescu despre Ponta.
 
Despre „petrecerea” lui Ponta a scris pe Facebook şi Mircea Marian: „În seara zilei de 20 ianuarie, în timp ce echipele de căutare ale pasagerilor din avionul prăbuşit în Apuseni orbecăiau aiurea, domnul premier Ponta participa relaxat la un talk-show difuzat de postul B1. Insist pe faptul că principala problemă din acea seară a fost lipsa de coordonare a instituţiilor statului, domnul Ponta fiind – deşi nu ştia asta – coordonatorul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. După talk-show, la ora la care un sătean din Apuseni stătea lângă victimele accidentului, aşteptând timp de circa 60 de minute până au venit primii salvatori (şi aceia incomplet echipaţi), domnul Ponta s-a dus la un restaurant italienesc, unde s-a întâlnit cu mai mulţi jurnalişti, într-o altă acţiune de promovare a propriei imagini. La restaurant, în plan secundar, urmărea şi ce se întâmplă în Apuseni, dar adevărata discuţie, cu vicepremierul Dragnea, era despre „cât de mișto le-a dat-o peste bot celor de la B1″. Aşa şi-a petrecut Ponta seara în care medicul Aurelia Ion a murit de frig”, a susţinut Mircea Marian.
 
Acuzaţiile premierului vin de asemenea în contextul în care tot sâmbătă ziarul Adevărul a scris că Daciana Sârbu şi mai mulţi fruntaşi ai PSD Cluj au participat la o petrecere care a adunat aproximativ 1.200 de persoane, într-un hotel de 4 stele din Cluj, după funeraliile pilotului Adrian Iovan. Potrivit ziarului citat, la petrecere s-au aflat pe lângă Daciana Sârbu, Ioan Rus, Vasile Dâncu, Corina Creţu, dar parlamentari şi primari PSD.
 
Referitor la accidentul din Apuseni, Hotnews a relatat vineri seară că din raportul făcut public de Guvern şi întocmit de Gabriel Oprea în legătură cu accidentul aviatic din Apuseni lipseşte o informaţie. Conform sursei citate, Ministerul Apărării a determinat distanţa dintre ultima poziţie cunoscută a avionului şi locul prăbusirii – 2 km, dar datele nu ar fi fost folosite.
„În condiţiile în care Romatsa ar fi consultat Centrul de Operaţii Aeriene (din cadrul Ministerului Apărării – n. red.) cu privire la ultima poziţie cunoscută a aeronavei, ar fi redus aria de căutare a acesteia”, se arată în paragraful – cheie al documentului, paragraf care nu a mai apărut în documentul făcut public de Guvern, susţin jurnaliştii de la Hotnews.

Toate informaţiile apărute despre Victor Ponta, soţia lui şi raportul Guvernului au fost publicate la nici o zi după ce premierul a anunţat că va cere convocarea CSAT pentru demiterea şefului STS Marcel Opriş ca urmare a eşecului operaţiunii din Apuseni.

Ponta a anunţat vineri că adună semnături de la miniştri pentru convocarea CSAT.

„Am întocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT, aşa cum spune legea, pentru a discuta cât mai curând posibil modul în care STS şi-a îndeplinit atribuţiile în cazul accidentului şi răspunderea, pentru că la ROMATSA a plecat şeful ROMATSA, la Ministerul de Interne – şeful ministerului, la IGSU – şeful IGSU. Cred că la STS o să fie greu de găsit un operator care nu şi-a făcut treaba”, a spus Ponta vineri. 

După anunţul premierului, au început să curgă dezvăluirile despre cum ar fi petrecut Ponta în timp ce victimele din Apuseni agonizau.

Duminică după amiază, Victor Ponta a anunţat că a transmis solicitarea pentru convocarea CSAT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.