Ponta, un nou atac la Adrian Sârbu și la trustul său

Premierul Victor Ponta a lansat, miercuri, un atac la Adrian Sârbu și la trustul de presă pe care acesta îl conduce după ce gandul.info a publicat un articol despre scandalul Lukoil în care liderul PSD s-a implicat.

Ponta i-a calificat pe Sârbu și trustul său ca fiind la fel de evazioniști ca și cei de la Lukoil în apărarea cărora a sărit.

”Mă deranjează că ceea ce trebuie să facă orice prim-ministru responsabil de români s-a transformat, prin campania deșănțată a domnului Sârbu și a trustului său de presă care de altfel e la fel de evazionist ca cei de la Lukoil, doar că dânsul are presă, s-a transformat într-o chestiune politică”, a spus Victor Ponta, citat de B1 TV.

Ponta a lansat atacul încercând să explice de ce el a atacat la începutul săptămânii procurorii care au pus sechestru la rafinăria Petrotel-Lukoil.

”În primul rând, susțin activitatea de combatere a evaziunii fiscale și de recuperare a prejudiciilor și din acest punct de vedere orice companie trebuie să plătească. Doi, am fost procuror și îi întreb pe procurori. Actul de justiție penală este un act chirurgical, nu dai cu bomba nucleară, omori pe toată lumea în jur și sigur îl omori și pe cel vinovat. Mă bucur foarte tare și încurajez justiția din România ca în mod eficient și independent să îi sancționeze pe cei care fac evaziune fiscală și să recuperăm prejudiciu. Trei, sunt prim-ministru și dacă voi deveni președinte – am aceeași responsbailitate față de cetățenii României. 3.500 de angajați sunt cetățeni români, 3.500 de oameni care trebuie să-și ia salariile vineri și eu de acei 3.500 de români, că lucrează la orice firmă, eu trebuie să am grijă. Patru, cât sunt prim-ministru, o companie petrolieră, oricare este ea, plătește lunar la bugetul central 100 milioane de dolari. Deci orice companie petrolieră care își încetează activitatea înseamnă o gaură la buget de 100 milioane de dolari lunar, bani de care am nevoie pentru școli, spitale”, a spus Ponta.

Ce a scris gandul.info a lui Sârbu în ziua în care l-a atacat Ponta

Ziariștii de la gandul.info au publicat miercuri un articol în care arată cum a scăpat compania rusească Lukoil de sechestru după ce Victor Ponta a intervenit în dosar răstindu-se la procurori.

Surse judiciare au arătat pentru Gândul că investigaţia în dosarul de spălare de bani şi evaziune fiscală este supervizată chiar de către procurorul general Tiberiu Niţu. Procurorul General nu a răspuns la solicitările gândul de a explica de ce a fost ridicat sechestrul în acest caz la doar 24 de ore de la criticile publice ale premierului Victor Ponta la adresa procurorului de caz”, se afirmă în articolul citat. (Articolul Gândul, integral aici).

Tot ziarul Gândul a publicat un editorial cu titlul „Ziua în care Victor Ponta a pus sechestru pe Parchetul General”.

„Din această afacere (Lukoil -nr.), Victor Ponta a vrut să demonstreze că are comanda Parchetului General, că el este procuror general şi că poate face şi desface dosare. Că mâna lui lungă poate ajunge oriunde şi poate salva pe oricine. Apoi, subliniind insistent teza salariilor angajaţilor Lukoil, a transmis că el este cel care dă şi ia salarii, fie şi cu mâna unor procurori”, scrie în editorialul citat jurnalistul Biro Attila.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8521 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.