Prefectul de Mureş: În următorii 50 de ani vom fi dominaţi de romi

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, a vorbit, joi, la o ceremonie la Palatul Culturii, despre o Românie „gregară, volubilă în exces”, declarându-se deranjat că terenurile din judeţ sunt cumpărate de firme româno-arabe şi avertizând, totodată, că şi românii şi maghiarii vor fi „dominaţi de etnia romă”.

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a vorbit, la ceremonia de acordare a distincţiei „Fibula de la Suseni”, despre o Românie în care „parcă nu mai avem mize fundamentale” şi în care vede „oameni care nu există decât ca şabloane, mimetic, robotizat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Paşcan a evocat momentul Unirii din 1918, când au fost prezenţi la Marea Adunare de la Alba Iulia şi 102 delegaţi mureşeni, între care patru femei, declarându-se apoi deranjat de prezent.”Ieri mă uitam la invazia de dive de la TV, din preziua Zilei Naţionale. E o Românie gregară, volubilă în exces”, a afirmat prefectul de Mureş.

El a susţinut că a fost nevoit să renunţe la a se mai uita la televizor, după ce a constatat că toate posturile TV erau „pline de dive” sau de ştiri despre cazul călugăriţei care a născut gemeni, în timp ce „sute de hectare de teren din judeţ sunt cumpărate de firme mixte româno-arabe”, acesta fiind un subterfugiu legal în baza căruia se primesc subvenţii.
Paşcan a arătat că a abordat acest subiect în discuţiile cu ministrul Agriculturii, aflând că 720.000 de hectare de teren sunt vândute, în România, unor străini, el apreciind că în acest fel românii ajung să nu mai fie proprietari ai terenurilor din propria ţară.

Totodată, Paşcan a avertizat că românii au un spor natural negativ. Ţineţi cont că România are un spor demografic negativ, ţineţi cont că predicţiile legate de demografie demonstrează că, în următorii 50 de ani, şi românii, şi maghiarii, vom ajunge minoritari pe aceste meleaguri, vom fi dominaţi de etnia romă”, a afirmat el.

Distincţia „Fibula de la Suseni” a fost acordată, joi, directorului fabricii de tractoare agricole IRUM Reghin, Mircea Oltean, directorului staţiunii de cercetare BVN SEMTEST de la Sângeorgiu de Mureş, Mircea Aurel Roman, şi şefului Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Szabo Bela.

Distincţia se acordă, anual, prin ordin al prefectului de Mureş, unor personalităţi de excepţie din judeţ, iar pentru prima dată în cei zece ani de decernare aceasta a fost înmânată, joi, unui om de afaceri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.