Procesul privind „şantajarea” lui Mircea Băsescu, strămutat

Instanța supremă a admis cererea de strămutare a procesului în care mai multe persoane din familia lui Bercea Mondial sunt judecate pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu. Cererea de strămutare a fost înaintată de către familia lui Bercea. Procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Constanța la Curtea de Apel București.

„Admite cererea formulată de petenţii Anghel Fănica, Anghel Grinica Ion, Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Florin şi dispune strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 822/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizie.

În octombrie 2015, patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial, acuzați de şantajarea lui Mircea Băsescu, au fost condamnaţi la pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi nouă luni de închisoare şi 12 ani şi 11 luni, totodată ei fiind obligaţi la plata de daune morale de 7.000 de euro. Hotărârea nu a fost însă definitivă, fiind atacată atât de procurori, cât şi de inculpaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.