Prodecanul de la ASE arestat, trimis în judecată

Prodecanul Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul ASE, Iuliu Cosmin Șerbănescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, în stare de arest preventiv, el fiind cercetat pentru luare de mită (42 de fapte) și trafic de influență (2 fapte). Acesta este acuzat că a primit bani de la studenţi pentru lucrări de licenţă şi le-a promis acestora note corespunzătoare.

În același dosar au fost trimise în judecată alte opt persoane, studenți sau masteranzi de la ASE, acuzate că l-au mituit pe prodecan.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Șerbănescu, conferențiar universitar doctor, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări la Facultatea de Finanțe-Bănci, în perioada ianuarie 2012 — mai 2014, a pretins și primit sume de bani, cuprinse între 500 de lei și 500 de euro, de la studenți sau masteranzi, oferind în schimb lucrări de licență sau lucrări de disertație, gata elaborate, în formă digitală.

De asemenea, Iuliu Cosmin Șerbănescu i-a asigurat pe studenți că, în calitate de membru și al comisiei de licență/coordonator al lucrării de disertație, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență/master, potrivit anchetatorilor.

Sumele de bani obținute de prodecanul Iuliu Cosmin Șerbănescu din comiterea celor 42 de infracțiuni de luare de mită, respectiv 9.730 euro, 1.525 lei și 1.300 USD, urmează a fi confiscate, conform anchetatorilor.

Pe 21 iulie, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 650 euro, ridicată cu prilejul percheziției domiciliare efectuate la locuința prodecanului, precum și asupra apartamentului acestuia.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.