Radu Beligan, condus pe ultimul drum

Radu Beligan a fost condus duminică pe ultimul drum, prieteni, colegi şi admiratori ai fostului mare actor venind la Teatrul Naţional din Bucureşti unde a fost depus trupul său neînsufleţit.

Sute oamenii, de toate vârstele, i-au adus un ultim omagiu şi au aprins câte o lumânare. Printre ei și colegi de breaslă, Dorel Vişan, Florin Piersic, Maia Morgenstern, Adela Mărculescu, Horaţiu Mălăele, Gheorghe Turda. A fost prezentă, de asemenea, principesa Maria.

Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Pentru meritele sale actorul fusese decorat cu Steaua României.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 și a murit miercuri la vârsta de 97 de ani.

Traficul rutier a fost restricționat sâmbătă, începând cu ora 14.00, pe traseul de deplasare a cortegiului funerar pe traseul dintre Teatrul Național „I.L. Caragiale” către Cimitirul Bellu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.