Radulian: Cutremurul de sâmbătă seară poate avea replici timp de câteva zile

Cele cinci replici ale seismului de sâmbătă seară înregistrate până acum tot în zona Vrancea sunt normale şi este posibil să apară şi altele, timp de câteva zile, a declarat duminică, pentru Mediafax directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Mircea Radulian.

„Este o activitate seismică normală şi asteptată. De obicei, cutremurele crustale de peste cinci grade, cum a fost cel de aseară, sunt însoţite de replici. Perioada în care acestea apar poate fi şi ceva mai lungă. Noi înţelegem prin replici tot ce se întâmplă după. Condiţia este ca aceste evenimente să fie înregistrate în aceeaşi zonă. Perioada poate fi de ordinul câtorva zile, chiar dacă se vor rări” , a explicat directorul ştiinţific al INFP.

Mircea Radulian a mai spus că replicile înseamnă o „reechilibrare a zonei, a tensiunii din Vrancea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.