Români de pretutindeni uniţi sub tricolor

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 lansează marţi, 12 august, campania “Lunile Tricolorului” în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, în prezenţa autorităţilor locale, a parlamentarilor şi a clericilor de la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

La ora 13.00, un uriaş steag tricolor de 150 de metri a fost desfăşurat de cei 100 de participanţi, români din Republica Moldova, din jurul graniţelor şi de pretutindeni. Acţiunea va marca prin tricolor – simbol al identităţii şi unităţii naţionale – dorinţa de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Tricolorul va fi desfăşurat apoi în mai multe oraşe, printre care Iaşi, Bârlad, Cluj, Braşov, Argeş, Galaţi, Călăraşi, iar în final va ajunge la Chişinău, unde, pe 14 septembrie, va fi organizată o amplă manifestaţie stradală.

Campania de promovare a unităţii naţionale, “Lunile Tricolorului”, se va desfăşura în perioada 12 august – 12 octombrie, când o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore şi materiale informative, şcoli de vară, tombole şi flashmob-uri în marile oraşe şi marşuri în cele două capitale româneşti: Chişinău şi Bucureşti.

Următoarea acţiune va avea loc la Bârlad, în perioada 18-22 august, unde va fi organizată o Şcoală de Cultură şi Afirmare Românească, ce are în vedere pregătirea şi valorificarea potenţialului tinerilor unionişti, prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, management cultural şi de proiect, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative. În Bucureşti, toţi cei care conştientizează necesitatea apropierii celor două state româneşti vor putea participa la activităţi organizate cu ocazia zilelor de 27 august – Ziua Naţională a Republicii Moldova şi 31 august – Ziua Limbii Române. (MPB)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.