România mai are doar doi miliardari în euro

România mai are doar doi miliardari, Frank Timis și Ioan Niculae, față de cinci în 2011.

Peste 50% dintre milionari au înregistrat scăderi ale averilor, mai mult de 30 au ieșit din top și doar doi au reușit să se mențină, se arată în analiza Capital

Potrivit Top 300, Frank Timis este cel mai bogat român, averea sa fiind estimată la 1,7-1,75 miliarde de euro, fiind urmat de Ioan Niculae, cu 1,7 miliarde euro.

Trei dintre miliardarii în euro ai anului trecut au devenit anul acesta doar milionari.

Ion Ţiric, de exemplu, a rămas cu o avere mai mică cu aproape 400 de milioane de euro, iar averea lui Dinu Patriciu a scăzut cu aproximativ 250 milioane euro. În aceeași situație se află familia Adamescu, proprietarii magazinului Unirea. Într-un an, averea lui Dan şi Carmen Adamescu a scăzut cu aproximativ 500 milioane de euro.

Până la locul 10, în Top 300 Capital se mai regăsesc Zoltan Teszari, a cărui avere a crescut de la 700-800 milioane euro la 750-800 milioane euro, Ovidiu Tender, cu 650-680 milioane euro (de la 440-450 milioane euro anul trecut), Camelia și Corina Voiculescu, cu o avere de 600-650 milioane euro, în scadere de la 800-900 milioane euro, Gabriel Comanescu, cu 550-600 milioane euro (față de 900 milioane-1 miliard euro) și Gruia Stoica și Vasile Didila, cu 530-550 milioane euro, de la 420-450 miloane euro anul trecut.

Domeniile în care se fac cei mai mulți bani

Potrivit analizei Capital, milionarii au reușit creșteri ale afacerilor în domenii precum energia, industria farma și serviciile medicale, agricultura și transporturile.

La polul opus, cei care și-au plasat banii în imobiliare, turism sau media au înregistrat scăderi semnificative.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.