Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei

La insistențele publicului și constientizând acutizarea problemei legate de avizarea proiectului minier de la RM, regizorul documentarist Fabian Daub a pus la dispoziție, online, filmul documentar „Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei”.

Regizorul explică motivele care l-au determinat să ofere spectatorilor din România posibilitatea de a viziona acest film și  își exprimă totodată sperața ca pelicula să poată contribui la declanșarea unei dezbateri publice cât mai largi și benefice tuturor părților implicate.

“Din câte am aflat, situația politică privind proiectul minier de la Roșia Montana devine din ce în ce mai dramatică, existând intenția de a modifica, printre altele, Legea Minelor. De aceea m-am hotarat sa ofer spectatorilor din Romania posibilitatea de a viziona online filmul “Roșia Montană, un loc la marginea prapastiei”, spune regizorul.

Cristian Mungiu explică oportunitatea vizionării acestui documentar de către spectatorii din țara noastră.

“(…) am fost la un festival la Hamburg. Mă duc foarte rar să văd filme într-un festival, pentru că am propriile treburi acolo și nu am niciodată timp, dar am vrut să văd un documentar german despre Roșia Montană (…) l-am văzut, acum a fost și la Astra, la Sibiu, și mi s-a părut că cu ficțiunea e foarte greu să faci ceva mai echilibrat, mai rezonabil și mai onest decât a făcut omul ala, care nu e român și n-are niciun parti- pris. Am luat legătura cu el pentru că mi s-a părut mai important să-i popularizez filmul înainte să-mi pun problema dacă eu voi face sau nu un film despre subiect”. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.