„Şapte minciuni” ale lui Victor Ponta, în viziunea lui Roşca Stănescu

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu afirmă că a identificat „şapte minciuni” pe care premierul Victor Ponta le-ar fi spus marţi, la întrunirea PSD în care şi-a lansat candidatura la prezidenţiale.

În opinia senatorului, premierul a minţit, printre altele, cu privire la revizuirea Constituţiei, la justiţie şi atunci când a spus că „niciun român nu trebuie lăsat singur”.

Roşca Stănescu enumeră într-un comunicat transmis presei cele şapte minciuni pe care le-ar fi identificat la premier.

„1. Domnul Victor Ponta s-a referit insistent la necesitatea schimbării Constituţiei, proiect pe care îl va promova, dacă va ajunge preşedinte. Minciuna, de asta data prin omisiune, este grosolană. Domnul Victor Ponta este cel care a îngropat proiectul de revizuire a Constituţiei, nedorind să-l treacă prin Parlament atunci când USL dispunea de o majoritate de două treimi. De ce? Pentru că, intenţionând să candideze pentru funcţia prezidenţială, în ciuda promisiunilor şi angajamentelor din USL, a făcut tot posibilul pentru ca următorul mandat la Cotroceni să beneficieze de toate prerogativele lărgite din actuala Constituţie.

2. Domnul Victor Ponta a declarat că intenţionează să elibereze justiţia de controlul lui Traian Băsescu şi al oamenilor lui, adăugând: „cred că justiţia trebuie să îi apere pe oameni, pe liderii politici şi nu invers”. În realitate, viitorul candidat prezidenţial al PSD şi-a utilizat prerogativele pe care le are în calitate de premier nu numai pentru a negocia şi semna cu Traian Băsescu un pact de coabitare care are în vedere şi justiţia, ci şi de a materializa această înţelegere, împărţindu-şi cu preşedintele României zeci de numiri de procurori care să asigure conducerea celor două mari Parchete. De asemenea, domnul Victor Ponta şi-a instalat în funcţia de ministru al Justitiei o rudă prin alianţă, pe domnul Robert Cazanciuc, cel care, aşa cum s-a dovedit, a încercat să consolideze puterea unuia dintre baronii locali PSD, Adrian Duicu, recomandând, în baza unei operaţiuni de trafic de infuenţă, o persoană tocmai în sistemul pe care Victor Ponta declara că vrea sa îl scoată de sub ingerinţa politică.

3. Domnul Victor Ponta a declarat că „PSD este un partid care întotdeauna a rezistat în bătălia cu cei mai răi din această ţară şi şi-a făcut datoria faţă de cei mai mulţi”. Rezultatele acestui efort eroic la care face referire domnul Victor Ponta le pot remarca toţi români. Sub administraţia PSD, corupţia a crescut exponenţial şi, nu întâmplător, cei mai multi baroni locali aparţin acestui partid, iar în cele mai răsunătoare cazuri de corupţie au fost implicaţi, în ultimii ani, demnitari politici ai PSD. Consecinţa sistemului clientelar, a activităţii baronilor locali şi a grupurilor infracţionale protejate la vârf — cazul Voicu sau cazul Duicu fiind doar două exemple — este că, în ultimul an, aşa cum a semnalat, printr-un raport, chiar în această săptămână Consiliul Europei nu mai puţin de 40 de miliarde de euro au fost sustraşi, sub diverse forme, din avuţia naţională.

4. „Niciun român nu trebuie lăsat singur”, a declarat, în discursul său electoral, domnul Victor Ponta. Şi atunci cum se explică că, în Romania, sunt cele mai mici pensii, cele mai mici venituri salariale, cele mai multe biruri, cei mai multi analfabeţi şi cei mai mulţi bolnavi, cărora statul este incapabil să le acorde asistenţă? Partidul Naţional Liberal îi reaminteşte domnului Victor Ponta care conduce Guvernul că, în aceste zile, există, între mulţi români cărora statul le-a întors spatele, şi 500 de cetăţeni bolnavi de cancer, dar lipsiţi de citostatice şi că Ministerul Sănătăţii este incapabil să aprobe o listă a medicamentelor compensate. Îi reaminim de asemenea prim-ministrului că a crescut permanent numărul şi cuantumul impozitelor, motiv pentru care deja a fost poreclit „Ponta zapciul”.

5. Domnul Victor Ponta îi mulţumeşte preşedintelui Traian Băsescu pentru că acesta ar fi scotocit cu minuţiozitate în trecutul său, astfel încât viitorul candidat prezidenţial PSD nu mai are niciun secret. Chiar aşa? Chiar nu există secrete referitoare la fapte grave săvârşite de domnul Victor Ponta? Fie şi numai dacă ne gândim la legăturile sale cu domnul deputat Sebastian Ghiţă, în spatele căruia există, după cum bine se ştie, nu numai un imperiu mediatic, ci şi un imperiu IT, care creşte şi se consolidează pe zi ce trece sub guvernarea Ponta. Sebastian Ghiţă fiind doar un singur exemplu din mai multe, pe care nu domnul Traian Băsescu trebuie să le „scotocească”, ci instituţiile abilitate ale statului. Care, din fericire, chiar fac acest lucru.

6. Cu un tupeu demn de o cauză mai bună, domnul Victor Ponta a afirmat fără să clipească că Guvernul său a redeschis toate companiile închise in 2010-2011. În realitate, numărul societăţilor aflate în insolvenţă şi a celor care au falimentat în ultimii doi ani este fără precedent, situaţia punând într-un grav pericol şi societăţile comerciale aparent stabile, dar care nu-şi mai pot recupera creanţele de la cele prăbuşite sub Guvernul Ponta. Ca să nu mai vorbim de combinatele de oţeluri Mechel, care fie sunt închise fie şi-au diminuat dramatic atât capacitatea de producţie, cât şi numărul de angajaţi. Sau, ca să mai oferim un singur exemplu din numeroasele existente, situaţia dramatică de la Oltchim, unde Guvernul Victor Ponta şi-a ignorat cu cinism propriile angajamente luate faţă de 3.000 de familii.

7. „Eu mă întorc la Novaci, ca să ii ajut pe oamnei şi cred că nu sunt televiziunile acolo”, a declarat domnul Victor Ponta la sfârşitul discursului său şi înaintea aplauzelor celor 5.000 de participanţi aduşi cu convocatorul şi cu autobzele. Şi ce să vezi? La Novaci a nimerit într-un paltou TV în aer liber, unde a participat la un lung show”.

Senatorul îl acuză în acelaşi timp pe premier că a plagiat sloganul său electoral.

„Dar dincolo din minciunile domnului Victor Ponta, cu care de altfel opinia publica s-a obişnuit, PNL este nevoit să constate că sloganul de campanie al domnului Victor Ponta, cel afişat la această mega-manifestaţie electorală desfăşurată sub paravanul unui Consiliu National PSD, care nu a votat nimic şi, prin urmare, nu a luat nicio decizie, este „Schimbare până la capăt”. Un lamentabil plagiat, victime fiind rudele noastre din Republica Moldova, cele care, de fapt, îşi asumă paternitatea devizei sub care au câştigat ultimele alegeri”, afirmă senatorul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.