Primul sindicat din Poliție care se dezice de Gabriel Oprea: „Nu vă e greață?”

Scandalul Oprea încaieră sindicatele din Poliție. Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” îi critică dur pe ceilalți șefi de sindicate ai polițiștilor care au înțeles să îl apere pe ministrul Gabriel Oprea în urma morții tânărului polițist Bogdan Cosmin Gingină, care făcea parte din coloana oficială a vicepremierului.

„SNPPC, SNAP, SED LEX (sindicate din Poliție – nr.), zbătându-se să arunce vina pe mortul Bogdan Gigină. Nu vă e greață?”, întreabă polițiștii președintele sindicatului „Diamantul” într-un comunicat, susținând că Oprea nu avea dreptul legal la coloana oficială.

Iată comunicatul:

„După decesul șocant, absurd și inutil al colegului nostru Bogdan Gigină, agent de poliție în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră, în zilele ce au urmat am simțit nevoia de multă, multă, lămâie.

Întrucât, personal, nu aveam informații directe despre acest eveniment nefericit și nici despre circumstanțele negative care au dus la apariția acestuia (având în vedere și că Brigada de Poliție Rutieră este, traditional, fieful SNPPC) m-am abținut să-mi dau cu părerea pro sau contra, în afara unui scurt interviu pentru Hotnews.

Am sorbit, în schimb, știrile și opiniile din mass-media, circulate cu cadență de mitralieră, pe Facebook.

Azi, duminică, 25.oct.2015, pot să cred că am o opinie.

În mod clar, Bogdan Gigină a murit în mod absurd, servind obedient, împreună cu alți BPR-isti, dorința nestăvilită de grandomanie a ministrului Oprea.

Oprea nu avea dreptul legal la coloana oficială. Pe cale de consecință, resursele umane și logistice angajate pentru formarea “ coloanei oficiale” au fost folosite ilegal, atât acum cât și în trecut.

Pe Oprea nu l-a deranjat însă niciodată că nu ar fi avut dreptul la antemergători.

Nici nu cred că a avut habar, vreodată, că e necesar să fie prevazut în lege, ca să poți beneficia de coloană oficială.

Mie acest ministru nu-mi pare prea literat, chiar dacă e “doctor” și conducător de doctorate. Atitudinea arogantă de “dur” și limbajul spartan, în care se repetă isterizant, faimoasa sintagma“ interesul național”, nu păcălesc.

Ele nu arată formația “ militară” a ministrului Oprea, ci sunt un rol, o contrafacere.

Oprea este un ciocoi care și-a găsit un rol, un bussines, o nișă, în politica românească. Un rol de gunoier politic. Și-a făcut un partid în care a colectat toate gunoaiele celorlalte partide. Toți exilații și-au găsit adăpost în UNPR.

Startup-ul înființat pe ideea colectării de deșeuri politice s-a dovedit un mare succes. Cel puțin până azi. Oprea era “frecventabil” de toată protipendada politică. Până mai zilele trecute era pupat în fund și de PSD și de opoziție. I-a nășit copilul lui Ponta. Era vehiculat ca posibil premier.

Zilelea acestea însă, drumul politic al lui Oprea s-a oprit în șanț. Șanțul în care a murit agentul de poliție Bodgan Gigină. Care, îmi pare rău să spun, nu a fost un erou, ci un prost care și-a pus viața în pericol ca să aibă, Oprea, orgasm, pe drumul către restaurant. Că eu așa am auzit, că dom ministru se grăbea la masa.

La Excelsior, faimosul restaurant MAI de pe bld. Știrbei, unde o dată pe lună, Oprea îi îndulcește cu o friptură plătită din “ protocol”, pe marii reprezentanți sindicali, Paraschiv, Gruia, Coarnă, Vâlnei și proaspătul “ sublocotenent” pensionar, Surugiu.

Aceastea fiind zise, nu vă e greață ? Vouă, agenților și ofițerilor de poliție care cotizați sindical la SNPPC, SNAP, Vâlnei?

În timp Oprea s-a ascuns în birou și tace ca un pește, refuzând să facă gestul de a-și da demisia (pentru a salva onoarea noastră a politiștilor, și nu a lui !), în timp ce sclaveții de la “public relations” ai MAI și DGPMB tac, atunci când nu trimit comunicate destinate a înșela opinia publică, apărătorii furibunzi ai lui Oprea și care aruncă vina, exclusiv în sarcina mortului, sunt fripturiștii de la Excelsior: Paraschiv, Coarnă, Vâlnei, Surugiu. Adică SNPPC, SNAP, Sed Lex.

Nu vă e rușine de voi, cei care sunteți membri la SNPPC, SNAP, Sed Lex, când vă uitați în oglindă?

Voi (în special BPR care cotizează din greu la SNPPC), cotizați din greu pentru ca acești indivizi să vă apere interesele. În fapt cotizați pentru unii care au pactizat cu conducerea și care vă trimit fără să clipească, la groapă.

Azi am aflat, șocat, că agentul de poliție pensionar și presedinte SNAP, Iulian Surugiu, ar fost avansat în secret, de Oprea, sublocotenent. Cică, fără voia lui Surugiu! Zi zău, nene Iulică! Și să înțelegam că ai făcut demersurilre necesare să se anuleze avansarea asta ilegală, fără voia ta?

Într-o emisiune televizată la Prolex TV, Lincu Vasile, cu decența lui care îl impiedică să spună adevărul până la capăt, zice că Oprea ți-a facut propunerea asta la masă, la Excelsior! Și eu îl cred. Lincu nu minte.

De altfel, nici alții nu au pus botul, dovadă că în SNAP e o revoltă în desfășurare și Surugiu a început să taie capete, să excludă lideri sindicali. Primul exclus este Avasilcai Daniel Constantin, liderul SNAP de la Constanța. Urmează și alții, cu siguranță.

Tot zilelea acestea, am aflat că Toader Paraschiv are gânduri de măritiș cu UNPR.

Goarna SNPPC-ului și Vâlnei, au primit și ei vreun os de ros de la Oprea, că doar nu s-au vândut doar pe friptura de la Excelsior. În timp o să aflăm, că nici o crimă nu-i perfectă.

Florin Valnei (Sed Lex) s-ar putea să fi rămas la friptură, pentru așa cum gura prostului adevăr grăiește, Vâlnei a recunoscut singur că este un infiltrat în lumea sindicală, declarând unui jurnalist că el este “ un reprezentant al instituției”. Al cui ești, vere? Care instituție? Că deci al proștilor care cotizează la organizația ta sindicală, nu ești!

Plus că niciodată n-am înțeles prin ce vrajă a luat Sed lex, reprezentativitate la nivelul MAI, că eu și colegii mei, nu am întâlnit, până acum, politiști care să spună ca sunt membri la Sed Lex. Mai rămâne posibilitatea ca instituția necunoscută pe care zice Vâlnei că o reprezenta, să-i fi pus o pilă la instanță!

Ca să închei, Oprea și sefii de la BPR ai agentului Bogdan Gigină nu sunt direct vinovați pentru moartea agentului. Ei însă l-au împins să moară. Și pentru asta, aceste animale trebuie să plece din MAI. Iar MAI, după ce plătește rudelor, cei 20.000 de euro, despăgubire de deces, trebuie să-i recupereze de la Oprea, de la acel Găitan ( ofiterul care îl împingea pe Gigină, să alerge către moarte) și de la alte jigodii implicate.

Și sper ca acest eveniment nefericit să deschidă ochii tuturor polițiștilor pentru a vedea pe cine reprezenta cu adevărat Paraschiv, Coarnă, Surugiu, Valnei. Adică SNPPC, SNAP, Sed Lex.

Nu în ultimul rând, refuzați să mai executați orbește, ordinele șefilor ierarhici! O viață răpusă și o familie distrusă nu pot fi compensate cu un grad de subinspector post-mortem!

Emil Pascut
Președinte SPR Diamantul”

Reacția acestui sindicat a venit după ce celelalte sindicate din Poliție au făcut duminică zid în jurul lui Gabriel Oprea.

Comunicatul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), în apărarea lui Oprea:

„NU TREBUIE SA CEDAM PRESIUNILOR PUBLICE În aceste zile fiecare angajat al MAI a trăit cu durere ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru Bogdan Gigină, indiferent că suntem polițiști, pompieri sau jandarmi, membrii de sindicat sau nu, simpli angajați sau cu funcții in conducerea instituției.

Este evident că această emoție a fost transformată și se vrea valorificată politic prin atacuri nemeritate la adresa ministrului de interne.

E cea mai mare greșeală să ștergem tot ce a fost bun și să limităm totul la acest eveniment nefericit, spunând că ministrul ar fi vinovat. Suntem polițiști și știm că responsabilitatea juridică pentru moartea colegului nostru nu poate fi aruncată asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora.

Toți miniștrii de interne și alți miniștri au beneficiat de protecție și este firesc acest lucru. În cazul acestor funcții, situațiile de urgență pot interveni oricând. Cei care au ocupat această funcție știu asta cel mai bine.

Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori în mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive. Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii și pensii am văzut că, împreună cu sindicatele, se poate lupta cineva și pentru noi, cu rezultate reale.

Cum pot unii să creadă că ministrul Oprea poate fi vinovat de moartea colegului nostru, când este singurul ministru care a făcut ceva pentru cei care sunt răniți sau si-au pierdut viața în misiune. Datorită lui, familiile celor care au avut de suferit accidente, sau care și-au sacrificat viața, au simțit că statul este alături și îi ajută.

Știm ce înseamnă coloană oficială, știm ce înseamnă protecția unui demnitar, știm ce înseamnă riscurile meseriei de polițist, așa că nu putem să ne lăsăm mințiți de această diversiune.

Sunt cei care acuză pe site-uri cu adevărat interesați de soarta polițiștilor? Tuturor acestora le transmitem să nu transforme tragedia familiei Gigină în răfuială politică.

După atâtea zile de emoție, e nevoie de rațiune. Suntem solidari cu ministrul Oprea și îl susținem pentru că îl cunoaștem și știm ce a făcut pentru angajații MAI. Nu putem aceepta ca, în mod arbitrar, să se dărâme tot ceea ce s-a construit pentru această instituție.

Solidaritatea înseamnă să fim alături de acest om transformat astăzi într-o țintă politica. Nu știm cine poate să ceară demisia acestui om, fără să-l cunoască și fără să știe ce a făcut pentru sistem. Ministrul Oprea nu trebuie să demisioneze.

Suntem total de acord că ancheta trebuie să se desfășoare fără presiuni, fără influențe, nepărtinitor și fără a inventa vinovați înainte de a se finaliza ancheta judiciara.

Consideram ca orice declarații publice a celor implicați in evenimentul in care si-a pierdut viața colegul nostru Bogdan Gigină, poate influenta ancheta organelor judiciare”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8543 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.